joi, decembrie 23, 2010

Spiridus3


Pierduta


Priveam fix fereastra camerei, deşi de mult renunţasem să mai observ fulgii albi de nea care se aşterneau pe pervaz. O priveam pur şi simplu, cufundată în gânduri, continuând să repet aceeaşi întrebare obsesivă: De ce?. Desigur, nimeni nu ştia să-mi dea vreun raspuns. Nici Emmet, nici Rosalie, nici Jasper şi nici fata cea micuţă, Alice. Sau poate că ştiau, dar nu doreau să-mi spuna. Ca să-l citez pe cel numit Carlisle, „voi afla totul la timpul şi momentul potrivit”. Ei spuneau că este psiholog. Eu nu-l consideram decât un alt obstacol în faţa ieşirii.
- Bella, rosti încet o voce masculină.
Mi-am întors încet capul, privind hipnotizată în ochii verzi ai lui Edward. Îmi aminteau de ochii mamei mele. De tot ceea ce pierdusem.
- Ne-am gândit că poate ai vrea să ni te alături.
Nu era prima oară când primeam această invitaţie. Esme mi-o făcuse cu doar câteva minute în urmă.
Curios cum, după câte se întâmplaseră, ceva banal ca împodobirea bradului mă facu să tresar, amintindu-mi, din nou, de casă. M-am gândit că aş putea să-l refuz, aşa cum făcusem în urmă cu nu foarte mult timp. Dar la fel de bine aş fi putut să accept. În fond, situaţia nu se schimba cu nimic. Poate chiar aş fi putut afla mai multe despre locul acesta.
- Bine. Vreau doar să mă schimb.
Zâmbi, păraâd încântat de faptul că-i acceptasem oferta, şi plecă, spunând că mă aşteaptă jos.
Am început să caut o bluză în şifonierul din lemn de mahon. Şi o fustă. Sau poate nişte pantaloni.
În ultimele zile sau, mai exact, de când ajunsesem aici, nu purtasem decât nişte pijamale. Până acum, nu mai coborâsem niciodată.
În sfârşit am găsit o bluză roşie cu un decolteu în V şi nişte jeanşi închişi la culoare, pe care mi le-am tras rapid pe mine.
M-am uitat în oglinda de pe perete, doar ca să descopăr o străină. Cearcăne vineţii se conturau în jurul ochilor mei căprui, iar tenul îmi părea cu mult mai palid decât de obicei. Am încercat să zâmbesc făpturii din oglindă. Rânjetul sarcastic pe care mi-l întoarse nu mă încurajă deloc.
Apoi mi-am amintit că lor nu le pasă cum arăt, aşa că am ridicat din umeri şi m-am întors către uşa care mă despărţea de hol. În mod normal, era încuiată, dar de data aceasta mânerul cedă cu uşurinţă atunci când l-am apăsat.
Coridorul era pustiu. Din păcate, singura ieşire era prin uşa de la intrare, aşa că nici o şansă să evadez.
Am oftat, şi am început să cobor scara din marmură. Când am atins în sfârşit covorul pufos, am auzit un sunet de parcă mai multe obiecte de sticlă s-ar fi ciocnit, aşa că m-am îndreptat într-acolo.
Exact aşa cum mă aşteptam, toţi se aflau în camera de zi. Rosalie şi Emmet, Jasper şi Alice, Carlisle şi Esme. Şi mezinul, Edward. O familie mare şi fericită.
Când am intrat, toate privire s-au îndreptat către mine, iar Esme se apropie zâmbind.
- Ce mă bucur că ai venit. Nu e sănătos să stai închis într-o singură cameră atâta timp.
M-am abţinut să-i amintesc faptul că ei mă ţineau acolo.
Alice, cea micuţă, veni zâmbind şi exclamă entuziastă:
- Gata cu toate astea. Haideţi să împodobim bradul!
Cu toţii o aprobară din cap zâmbind, şi începură să-şi împartă sarcinile. Emmet urma să pună steaua în vârf şi beteala roşie şi aurie, ajutat de Rosalie şi de Alice, iar restul – inclusiv eu – urma să punem globurile şi instalaţiile.
M-am apucat fără tragere de inimă de ceea ce aveam de făcut. Dacă înainte iubeam această parte a Crăciunului, acum, în timp ce mă mutam de la cutiile cu globuri la brad şi înapoi, nu simţeam decât tristeţe. Şi durere.
- Te simţi bine? rosti Edward. Poţi să te duci în camera ta dacă vrei.
Am clătinat din cap, negând.
- Mă descurc, i-am răspuns, având un zâmbet slab întipărit pe buze.
Şi totuşi, nu puteam nici o clipă să uit un lucru.
Faptul că, pentru cei de afară, eu nu mai existam.

20 de comentarii:

  1. Este o poveste destul de trista :-? dar Bella este cam pierduta acolo (asa numindu-se si numele one-shot-ului pe care l-ai alea bn) povestea initiala acolo, prezenta ei printre aceasta familie, din cate am citit ea stie ca nu se va mai intoarce acasa si ii este dor de viata de dinainte, dar nu inteleg din ce cauza se afla acolo si ce s-a intamplat mai exact cu ea, este ptn mai confuz dar ai reusit sa redai tristetea din sufletul ei...

    RăspundețiȘtergere
  2. mmm, cam trist.
    nu ai spus prea multe despre zapada, sarbatori, craciun. mai mult te-ai axat pe.....cum sa spun? pe confuzia in care era inconjurata bella, pe tristetea ei.
    imi place ca ai scris cu diacritice si ai scris destul de corect. si virgulele au fost puse cum trebuia, cu exceptia a doua sau 3.
    dar lucrarea a fost mai mult una trista si nu prea ai fost in tema. si ai unele greseli de tastare. dar in rest, a fost scrisa corect

    RăspundețiȘtergere
  3. Dea aceeasi parere sunt si eu ca Bella,pare mult prea confuza in aceasta poveste,dar ai reusit sa conturezi cant de cat bine tristetea ei
    In tema nu te-ai aflat mai deloc.
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu prea pricep de ce Bella nu mai exista pentru cei de afara si de ce e atat de trista....Puteai sa ne spui ce i s-a intamplat sau macar ce o sa i se intample ca noh asta este..nu toate [toti] avem calitati de farmazoane...
    In fine,povestea e scrisa bine si personal,cred ca daca ne dadeai mai multe detalii povestea asta ar fi fost cea mai buna.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aceeasi parere cu detaliile o am si eu.Ceva mai detaliata aceasta povestea ar fi fost super tare;).
    Oricum povestea este scrisa bine din punct de vedere al tastarii.Ceva mai multa culoare mergea!

    RăspundețiȘtergere
  6. Deci niste greseli exista pe acolo , insa este destul de curat scris. Sentimentele sunt descrise destul de bine.
    Originalitate :Pai pot sa zic ca este destul de originala , adica pana la urma aici Bella nu se indragosteste de Ed , adica intr-un fel ewa nu face parte din lumea asta .
    Poveste : Trist prea trist , desi ai avut elemente de Craciun brad . Nu stiu e frumos , dar totul este foarte confuz . NU pot sa spun ca nu mi-a placut , dar nici am adorat povestea , cred ca imi place .Bella chiar e pierduta in lumea asta . Are un altfel de carcater . Nu prea am inteles eu ce s-a intamplat dar este frumos.
    Titlul : Perfect!
    Sper ca nu se supara nimeni la pt ce am zis , daca te supera imi cer scuze.

    RăspundețiȘtergere
  7. Era foarte bine sa mai zici ceva de viata ei la inceput deoarece te-ai descurcat bine si multi au apreciat asta dar au fost putine confuzii in one-shot ce ne-a derutat...

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu era o idee rea.Puteai sa ne explici putin tristetea Bellei,poate ca de acolo,porneai spre cu totul o alta directie cu povestea si o scoteai pe Bella din starea de tristete,dandu-i cateva momente de bucurie.
    In rest,te descurci ok la povestit,ceea ce este un lucru bun;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Si in tema Craciunului ai fost adica ai vorbit despre brad si despre necazurile ce i se intampla ei in acea zi, dar ar fi fost frumos daca nu lasa-i asa finalul deschis. Mi se pare ca nu s-a terminat, adica ai lasat sa ne imaginam noi si ar fi fost bine daca mai puneai cateva cuvinte despre o alta intorsatura din viata ei ca sa ne bagi in suspans.

    RăspundețiȘtergere
  10. Da.Puteai sa spui la un moment dat ca bradul reuseste marea performanta sa cada peste ei si asa bagai si ceva amuzament in poveste:D

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu prea se potrivea din moment ce ea s-a bazat la inceput pe viata ei trista si distrusa, dar era o idee destul de amuzanta :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Ar fi fost chiar foarte buna :-> pe bune, adica o familie unita cantand colinde si bucurandu-se de cadouri apoi "bufff" si au inceput toti sa rada =))

    RăspundețiȘtergere
  13. Ar mai fi fost ok,sa bagi si o cina in familie.Faceai acolo o mica descriere.Puneai putina culoare in descriere.Mai dadeai putina viata catorva lucruri si chiar faceai o ,,Magie de Craciun" ;))

    RăspundețiȘtergere
  14. Da o cina in familie si ceva mai multa fericire si colinde, sau un lucru important ce sa s eintample de Craciun.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce ca sa dea mai multa culoare si sa aiba un final mai misterios, sau socant, sau dragut.

    RăspundețiȘtergere
  16. Un miracol de Craciun mai bine zis inafara de partea cu Bella si Ed care a fost cam subreda , o reuniune sau ceva care sa o faca pe Bella sa se gandeasca ca acolo ii era locul.

    RăspundețiȘtergere
  17. Deoarece ea a avut aceeasi atitudine de la inceput pana la sfarsit, iar Craciunul nu a insemnat nimic pentru ea.

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu a evoluat deloc si Craciunul nu a adus un miracol si pentru ea macar o schimbare care sa aiba loc in acesta zi importanta.

    RăspundețiȘtergere
  19. Deoarece asta inseamna Craciunul si mi-a parut rau ca nu am vazut o mica schimbare, o clipaa ezitanta intrea ea si Edward si alt personaj care ai fi vrut sa fie atras de Bella, sau doar un moment al ei in ca sa isi dea seama de perioada asta a Craciunului.

    RăspundețiȘtergere
  20. Ma tot gandesc de ce nu ai lungit umpic lucrarea, aica in comparatie cu altele a ta e destul de scurta.
    Sincer totusi nu ma deranjeaza atitudinea nepasatoare a Bellei fat de Craciun , de toti din jurul ei , dar puteai sa faci un final mai fericit . Oricum ai o lucrare buna.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!