joi, decembrie 23, 2010

Spiridus2


Un Crăciun de neuitat

Se apropie Crăciunul, pentru mulţi această sărbătoare e una foarte speciala, plina de magie, cadouri si tot felul de lucruri frumoase. Dar pentru mine nu e aşa. E una dintre cele mai groaznice zile. Eu sunt Isabella, fiica lui Moş Crăciun. Da, ştiu probabil credeţi ca sunt nebuna si ca trebuie să merg de urgenta la spitalul 4 , cum aş putea eu o persoana atât de importantă să zic despre Crăciun ca e ceva groaznic. Dar pentru mine este . Am împlinit anul acesta 18 ani si după cum spune tradiţia trebuie să mă căsătoresc cu fiul lui Moş Nicolae. Nu ştiu aproape nimic despre acest băiat care are şi un nume urât după părerea mea : Jacob. Bleah ! Am două surori mai mari : Alice şi Rosalie care trebuiau să facă şi ele acelaşi lucru, dar au fugit chiar în ziua nunţii şi de atunci nu mai ştiu nimic de ele. Le simt foarte mult lipsa. Ar fi aşa de bine dacă aş avea şi eu curajul lor, să nu mă mai gândesc la nimic si la nimeni , să fug de aici fără să îmi pese de nimic. Dar nu pot, am încercat o data şi nu am ajuns foarte departe pentru că conştiinţa mea nu m-a lăsat, mereu apare în momentele când vreau să fac vreo nebunie. Of, o urăsc ! Şi tata are încredere in mine, crede că nu o să repet greşeala surorilor mele de a fugi si că o să mă căsătoresc cu Jacob. Şi asta urăsc cel mai mult, nu vreau să îl dezamăgesc, tot timpul îmi spune ca sunt singura care îl face fericit şi nu uită să menţioneze că o să fie mult mai fericit dacă o să respect tradiţia şi o să mă căsătoresc cu acel băiat pe care nici măcar nu îl cunosc. Nu ştiu ce să fac, mă simt foarte pierdută, inima îmi spune să fug , să scap de toate problemele, să mă simt liberă, dar conştiinţa îmi spune să rămân pentru că nu îl pot dezamăgi pe tata, el mă iubeşte mult , a avut mereu grijă de mine şi niciodată nu mi-a lipsit nimic. Mi-e aşa de greu să iau o decizie! Totul e prea complicat !

Nişte ciocănituri in uşă m-au trezit din visare.

- Intră !

- Ce face cea mai frumoasă fetiţa din lume?

Mă simt ca dracu. Urăsc că trebuie să mă căsătoresc cu un necunoscut cu nume de câine.

- Sunt bine,mamă.

- Am o surpriză pentru tine ! Hai repede să iţi arăt ! O să iţi placă aşa de mult ! Nu mai am răbdare !

Ce a păţit ? Parcă a văzut nu ştiu ce minune. Văzând că eu nu am nici o intenţie să mă dau jos din pat m-a apucat de mână şi a început să mă tragă in jos pe scări până am ajuns in sufragerie unde, pe canapea, era o cutie mare de un roşu aprins cu o fundă albastră, arăta destul de bine. Ar fi o minune dacă în cutie ar fi un bilet de avion ca să plec de aici. Dar degeaba îmi fac eu speranţe, ei nu mi-ar dărui aşa ceva nici dacă i-ar împuşca cineva.

- Hai, deschide-l ! Sunt sigura că o sa-ţi placa foarte mult !

Acum începe să mă enerveze ! Ce e cu atâta nerăbdare ? Nu moare nimeni , nu ? Am luat cadoul si am început să îl desfac. Nu se poate ! E o rochie de mireasă, e albă , e genul de rochii pentru păpuşile Barbie cu care mă jucam când eram mica. E cel mai urât cadou pe care l-am primit în viaţa mea! Nu vreau să mă căsătoresc ! Îmi vine să dau foc la rochia asta! Ah! De ce trebuie să fie totul aşa de greu ?

- Cum ţi se pare ? Nu-i aşa că e foarte frumoasă ?

- Da, e foarte frumoasă , mamă ! Mulţumesc mult !

De ce nu pot eu să fiu sinceră şi să îi spun că urăsc rochia de mireasă şi că nu vreau să mă căsătoresc ? Da, pentru că, ca de obicei eu sunt cea sufletistă si nu vreau ca nimeni să fie trist !

Am luat rochia de mireasă şi am urcat in camera mea, am aruncat-o în dulap. Nu vreau să o mai vad ! Mi se face greaţă ! Nu pot să mă căsătoresc! Sunt prea tânără, am doar 18 ani ! Întotdeauna am visat la o nuntă ca în poveşti, am visat să mă căsătoresc din dragoste cu un bărbat pe care să îl iubesc şi el să îmi împărtăşească sentimentele. Nu pot să mă căsătoresc ! Nu vreau ! Am luat o carte din bibliotecă, vroiam să mă liniştesc, să mă distrag de la problemele mele măcar pentru câteva ore. Am citit o pagină , două , trei, dar gândul meu era tot la ziua de Crăciun când viaţa mea o să devină un coşmar. Nu mai puteam să stau în casă. Simţeam că totul mă apasă şi că in fiecare colţ văd rochia de mireasă şi imaginii din acea zi groaznică care va urma . Mi-am luat geaca şi am ieşit afară să mă plimb fără să spun nimic la nimeni. Am trecut pe lângă pădurea în care, când eram mică mă jucam cu surioarele mele, era şi locul nostru secret în care ne ascundeam când nu vroiam să mâncăm legumele gătite de mama. Mi-e aşa de dor de ele, de surorile mele nebune după shopping, care în fiecare week-end mă târau după ele la mall. Le iubesc aşa de mult!

Am tot mers ceva timp fără să ştiu unde până am ajuns la stânca unde eu cu Alice şi Rosalie stăteam de vorbă, bârfeam şi ne uitam la marea agitată. Astăzi era mai agitată ca niciodată, parcă o supărase cineva sau ceva … Da! Ştiu cum să împiedic nunta fără să supăr pe nimeni. Voi sări de pe stâncă, sigur voi fi salvată pentru că spiriduşii tatei sunt peste tot si văd totul, iar eu le voi spune că m-am împiedicat , la cât de neatentă şi zăpăcită sunt mă vor crede, aşa voi fi răcită şi nu mă voi simţi bine şi nu mă voi putea duce la nuntă in halul acela. Am ridicat un picior de pe pământ şi l-am dus deasupra mării. Nu ! Nu pot face asta! M-am întors şi am plecat ! Ba da ! Pot ! Am luat-o al fuga şi am sărit. Apa era foarte rece. Am închis ochii şi aşteptam să vină cineva să mă scoată de aici, dar nu venea nimeni. Începeam să nu mai simt nimic, până am ajuns să fiu ca o stană de piatră. Ce se întâmplă am murit ? Am murit, nu am să mă mai căsătoresc! E mai bine aşa, oricum viaţa mea nu mai avea nici un rost , surorile mele au dispărut, urma să mă căsătoresc cu un necunoscut care cine ştie ce dement mai e, dacă nu o facem tata şi mama nu ar mai fi vorbit cu mine, m-ar fi ignorat. Totul ar fi fost un dezastru. Dar acum nu mai e. Totul o să fie perfect, sper !

- Bella, ce ai făcut ! O doamne !

- O sa fie bine ?

Ce e asta ? Sunt vocile lui Alice si Rosalie! Nu am murit ? Daca nu am murit şi aud vocile lor înseamnă că suntem împreună. O să pot să le strâng din nou în braţe! Cât de mult am aşteptat clipa asta! Dar nu pot să mă mişc ! Ce e cu mine ?

- Da, o să fie bine. Acum începe transformarea. Probabil ea va aude. Dar e prea greu pentru ea să se mişte sau să scoată un cuvânt.

Asta a fost vocea unui bărbat. Părea foarte sigur pe ceea ce spunea. Dar cee spune el acolo?! Despre ce transformare vorbea ? Doar nu o să devin nu ştiu ce stafie! Astea nu există ! A citit prea multe cărţi S.F. ! Amuzant ! Dar avea dreptate în câteva lucruri, chiar îi auzeam, dar nu ştiu ce e cu corpul meu. Nu vrea să mă asculte deloc ! Nu vrea să se mişte !

- Bella, mă auzi ? Eşti bine ? Fă ceva ,orice ca să ştiu că eşti bine. Te rog Bella !

Carlisle, de ce nu răspunde? Dacă nu am ajuns la timp ? Dacă a murit ?

Săraca Alice, din vocea ei reiese e foarte îngrijorată. Încercam să îmi mişc mâinile picioarele ,dar era imposibil parcă mi le lipise cineva Si gura la fel vroiam să îi spun că sunt bine, să nu îşi facă griji, dar nu puteam.

- Alice, nu îţi face griji, va fi bine. Ar trebui să o lăsăm să se odihnească, în curând va începe să simtă focul şi are nevoie de foarte multă forţă să treacă peste asta. Hai să mergem.

Tot acel domn parca Carlisle îl chema a liniştit-o pe Alice. De ce foc vorbea acolo. Doar nu o să ard si după din cenuşă mă vor transforma intru-un extraterestru ? Chiar s-a uitat la prea multe filme ! E aşa de amuzant să aud tot felul de aberaţii. Mă mai distrage de la problemele mele cum ar fi mişcatul corpului si deschiderea gurii. Corpul meu începe să o ia razna.

Ahhhh! Mă arde ! Avea dreptate ! Trebuie să mă liniştesc, după totul o să fie bine şi o să îmi văd surorile. Arde, arde, arde, arde îngrozitor de tare. Nu mai pot suporta. Au trecut minute, ore ,zile , în care am suportat această durere îngrozitoare, şi încă o mai suport dar dacă nu încetează probabil nu o să mai rezist şi o să încep să urlu , până trezesc şi cel mai somnoros om. Inima a început să îmi bată din ce în ce mai tare, credeam că o să-mi sară din piept dar,s-a potolit, bătea din ce în ce mai puţin până s-a oprit. Simţeam cum focul începe să dispară. Totul era mut mai bine.

- Se trezeşte ! E bine !

Se pare că o să le văd pe cât mai curând. Puteam să îmi mişc degetele. Mi-am deschis ochii şi m-am ridicat în picioare mai repede decât credeam. Alice şi Rosalie au sărit pe mine. Mi-a fost aşa de dor de ele.

- Eşti bine ? A durat cam mult transformarea ! Azi e Crăciunul !

- Da Alice, sunt bine ! Dar ce s-a întâmplat ? Ce transformare ? Ce tot spui acolo ? Nu înţeleg nimic.

- Bella, eşti un vampir. La fel ce noi .

- Rosalie, ce tot spui acolo ? Vampirii … vampirii nu pot exista !

- Ba da Bella, există ! O să îţi povestim mai multe despre asta mai târziu, acum vreau să îţi prezint pe cineva ! Hai cu mine !

- Alice vin doar dacă îmi promiţi că după o să îmi explici ce se întâmplă, ce sunt .

- Promit !

M-a luat de mână şi m-a tras în jos pe scări. Acolo erau încă cinci persoane care semănau foarte mult cu surorile mele. Aveau pilea albă si ochii galbeni. Păreau ciudaţi.

- Bella , ei sunt Carlisle şi Esme, sunt ca părinţii noştri. El e Jasper, logodnicul meu şi el e Emmett, logodnicul lui Rose. Şi nu în ultimul rând Edward.

Edward, ce nume frumos. Era un tip înalt cu părul castaniu care îi stătea în toate părţile şi avea un corp bine lucrat, muşchii i se vedeau prin tricoul multa pe care îl purta. Ochii lui erau foarte speciali, m-am pierdut în ei. Îmi transmitea multă căldură , protecţie, iubire. El e ceea ce am căutat mereu. E prinţul pe cal alb la care am visat . M-am îndrăgostit. Toţi plecaseră din cameră, am rămas doar noi doi. Edward s-a apropiat de mine , mi-a mângâiat obrazul şi m-a sărutat. Acest sărut nu îl voi uita niciodată.

Se pare că acest Crăciunul, pe care îl credeam un dezastru s-a transformat în cea mai specială zi din viaţa mea, ziua în care mi-am găsit marea dragoste şi ziua în care

le-am regăsit pe Alice şi Rosalie. Totul e minunat !

19 comentarii:

  1. Stii este o idee foarte interesanta si hmm...draguta la faza cu Ed :D, dar trebuia sa o mai detaliezi ptn la unele momente, ceva mai ampla si mai complexa la faza cu parinti ei, cu Jacob, ce s-a intamplat dupa aceea sau cine a salvat-o si povestea cu vampiri, se pare ca a acceptat foarte usor fara nicio nedumerire, bn fiind ezitanta la inceput dar totusi consider ca este o idee originala, mai ales Bella fiind fata lui Mos Craciun :)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu prea originala.
    te-ai axat mai mult pe...supararea si neputinta bellei.
    mi-a placut mult prima parte, ca e fata lui mos craciun si ca tre' sa se marite cu fiul lu' nea nae :)).
    dar, credea in mos craciun stia ca exista, dar n credea in vampiri
    ai scris cu diacritice, este de apreciat. ai ratat unele virgule. in rest, a fost corecta.
    finalul mi s-a parut prea "sf"(ca sa te citez pt tine). a fost prea grabit. pac tac o saruta, asa, din senin :))
    + de asta, transformarea, relatiile. puteai sa te joci cu ele
    si puteai sa spui mai mult de perioada asta

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie chiar imi plaje!
    Bravo,Bia!>:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. Lucrarea ta nu mi-a placut chiar deloc.
    Nu te-ai axat decat pe partea transformarii si a casatoriei.
    Puteai sa incerci sa jonglezi putin cu ele.
    Spre exemplu,puteai sa o transformi in altceva,nu in vampir.
    Puteai sa o faci un ren,spunand ca daca se tranforma...doar asa putea aduce bucurie in case,de Craciu.Su o puteai pune in postura de super-eroina.Putea sa salveze Craciunul,doara daca facea un lucru.Aveai o gramada de optiuni.N-ai fost deloc originala.
    Eu oricum iti urez bafta;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Hmm... interesanta ideea ta dar m-ai cam bagat in ceata cu gandurile Bellei ce se schimbau mult prea des si mult prea repede.Ba nu vrea sa-si dezamageasca tatal, ba vrea sa fuga,ba e o persoana sufletista dar care surprinzator minteste de ingheata apele si pune in pericol magia craciunului si visele tuturor copiilor doar pentru ca ea trebuie sa se casatoreasca cu o persoana pe care nu o cunoaste dar pe care o critica la sange!!!Lucru destul de neobisnuit pt o persoana sufletista!
    Dar ai fost in tema si asta e bine.
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca trebuia sa bagi si la sfarsit atitudinea parintilor ei, deoarece de cand a plecat de acasa nu ai mai zis nimic si era ceva esential sa vezi ce gandesc si ce s-a intamplat ana la urma cu acea traditie, sau din ce motiv surorile ei erau vampirite ...:-??

    RăspundețiȘtergere
  7. Mda,lucrarea ta nu prezinta nimic concret,decat acea nunta si transformarea,carre nu au deloc originalitate.Ai cautat sa introduci reactiile Bellei in momentul in care a fost ea transformata si asta iti da un mare minus.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mai dar sa nu o mai descurajam pe fata deoarece lucrarea ei a fost buna iar ideea foarte originala , si felicitari pt asta. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Deci eu sincer am ras la inceput , defapt chiar si sfarsitul m-a amuzat . E frumoasa ideea , dar te-ai grabit foarte mult . Sincer puteai sa treci peste chestia cu transformatul , doar sa mentionezi . Apoi faza cu saritul de pe stanca , nu a fost pre originala. Bine trecand peste asta , trebuia sa pui mai multe ideei de la tine. Te-ai axat destul de mult pe gandurile Bellei , chiar daca ai mentionat de Mos Craciun , nu ai creat acea atmosfera specifica lui .
    Ai fost umpic pe dinafara cu tema, dar tot mi-ai placut . E umpic puerile povestea , dar si amuzanta.
    Apoi mi s-a parut exagera sfarsitul , prea repede s-a indragostit . Marea problema la tine a fost graba , ai alergat actiunea de parca aveai un pistol la tampla.
    Oricum succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  10. Probabil esti la inceput si nu trebuie sa te descurajezi pt ca pe parcurs o sa evoluezi si poate vei tine cont de criticile noastre.

    RăspundețiȘtergere
  11. Trebuia sa mai continui :-?? cel putin ultima parte sa zic, ultimul paragraf trebuia detaliat mult mai mult, fiind unele parti confuze si lipsuri. Am ramas cu un gol, adica sunt curioasa de ce surorile ei erau vampirite si cum au ajuns acolo si care e povestea lor, trebuia sa pastrezi cateva randuri si pentru asta, iar cand Bella le-a vazut mai bine zis le-a revazut a fost cam rece,, mai ales la inceput cand isi dorea enorm sa le vada si acum cand erau fata in faya si-au schimbat cateva replici si a trecut in camera cu pricina unde a ramas singura cu Ed si la sarutat, de aceea finalul este cam sec.

    RăspundețiȘtergere
  12. Te-ai bazat foarte mult pe povestea initiala Bella si Ed si te-ai grabit sa ii aduci impreuna imediat pastrand "traditia", poate asta stricand continuarea povesti care a fost buna , pana cand te-ai hotarat sa numai explici unele detali destul de importante.

    RăspundețiȘtergere
  13. Chiar nu am descurajat-o deloc.Am cautat sa ii spui cateva criterii,pe care ar trebui sa le urmeze in celelate povesti ale ei.
    Tu povestesti detul de bine actiunile si reusesti sa descrii foarte bine momentele in care Bella este transformata si chiar prima parte in care ii arati ,,furia" Bellei pe care o simtea ca se casatorea la varsta de doar 18 ani si mai ales cu cine se casatorea:)).Cu fiul lui Mos Nicolae:))

    RăspundețiȘtergere
  14. Nimeni nu trebuie sa se lase descurajat de la comentarii mai dure , pentru ca avem nevoie de ele ca sa ne perfectionam , fiecare a trecut ptin asta , nune nastem experti .
    Plus ca tu ai potential , descrii frumos sentimentele, numai ca acum te-ai grabit umpic cu aciunea , dar asta bannuiesc si din cauza ca este limita de pagini si tie frica sa nu uiti ceva . Adica esti pe drumul ce bun si acolo trebuie sa ramai, deasta sunt criticile .
    Cum am mai zis ai dat si o nota de amuzament a povestii , este frumoasa, chira mi-a placut . Am mai citit-o odata si se vede ca ai niste idei foarte bune. Succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  15. Iar Jacob nu mi se pare un nume de caine :"> adica nu e ca si cum ar suna macar ca un nume de caine.

    RăspundețiȘtergere
  16. Tu te-ai axat pe partea cu Jacob ca fiind varcolac si probabil de aceea ai zis ca seamana ca un nume de caine.

    RăspundețiȘtergere
  17. Si daca stai sa vezi nu exista nicio legatura intre numele lui Jacob si numele unui varcolac in cazul asta caine de fapt, deci ai omis partea asta si te-ai gandit la povestea initiala a lui Jacob din carte.

    RăspundețiȘtergere
  18. Oricum, la fel cum am zis si la majoritatea fetelor fi mandra de lucrarea ta, deaoerece povestea ta e originala nu gasesti nicaieri ca Bella sa fie fata lui Mos Craciun si Jacob baiatul lui Mos Nicolae si aceasta traditie pe care o au ei.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!