joi, decembrie 23, 2010

Spiridus18

-Jaspeeer, se auzi de după casă. Ştiu că tu mi-ai furat fursecul. Treci înapoi, se smiorcăi micuţa Bella.

În jurul unui şemineu, în care focul mocnea de zor, se formase un mic cerc. Toţi copii din familia Cullen se adunase pentru a auzi povestea pe care o citea bunicul Charlie. Focul lumina slab bradul împodobit, din bucătaria unde mamele pregăteau fursecurile, se auzeau colindele de la radio, mirosul dulcurilor creând atmosfera propice venirii lui Moş Crăciun. Cu părul încărunţit de vreme, cu ochii sticloşi şi cu mâinile tremurânde, bunicul Charlie se

simţea ca Moş Nicolae, fratele mai mic şi mai zgârcit a lui Crăciun.

Cu fursecul într-o mână, continuă bunicul, şi cu un bulgăre de zăpadă în cealaltă, Edward se piti după bradul care umbrea uşa din faţă. Avea obrajii roşii de efort, iar respiraţia îi forma norişori de aburi. Ochii vicleni o pândeau pe Bella, care venea de după casă, trăgând o sanie după ea.

-Haide, Jasper. Promit că nu te spun lu nenea Carliesle şi lu tanti Rosalie că ai aruncat cu zăpadă în pisica lor. Doar plimb-o pe Alice. E rândul tău. Jaaaspeeer.

De pe sanie, micuţa Alice o privea cu ochii mari pe sora ei mai mare, Bella, cum plânge.

-ade, Bel, nu fii tlită, şopti fetiţa, coborând de pe săniuţă. Cu mâinile ei micuţe, îi cuprinse piciorul Bellei şi-l strânse cu puterea unei furnicuţe. U’te, cade ţăpadă din cel, cade ţăpadă din cel, cânta micuţa. ade, te tlag eu cu ţania. ‘ade.

Bella, emoţionată de gestul surorii ei mai mici, o ridică şi o strânse tare, tare în braţe, după care îi aplică o ventuză pe frunte.

-Haide, mai bine, să facem un om de zăpadă. Vrei, micuţo?

-Upiiii, faţem om de ţăpadă, faţem om de ţăpadă.

Fetele înaintau greu prin zăpadă, trăgând după ele şi sania. Alice, în vârstă de 3 ani, avea părul brunet, un negru atât de intens încât îţi era frică să te uiţi la el, citea bunicul, exagerând cu tonul vocii.

-Bunicule, l-a întrerupt băieţelul lui Sam, Paul. Cum poate să te speri păru’?

-Ei bine, gândeşte-te că ai vedea-o pe Alice noapte, cu părul ei închis la culoare. Dacă bate vântul şi părul îi acoperă faţa. Nu te speri şi crezi că e un monstru?

-Ce plostie, spuse supărată şi Esme. Tooooată lumetie că nu edită mostii. Mă duc tă te ţpun lu’ mami. Mamiiii, urlă, ridicându-se de lângă brad, bunicuţu ţpune că Alice e mostu.

-Tată, mârâi iritată Leah, venind din bucătărie, nu speria copii.

-Hei, nu fac nimic, se apără bunicul.

-Haid, bunu Charlie, continuă. Unde era Jasper?

-Răbdare, micule Emmett, răbdare.

Câteva suviţe rebele îi ieşeau din căciuliţa roşie, intrându-i puţin în ochii mari. Albastrul marin al ochilor părea lichid în momentul în care un fulg i-a intrat uşor în ochi, făcând-o să-i închidă violent.

-U’te, Bel, m-a lovit un fuguşor.

-Oo, vino să vadă dada.

Bella, pe de alta parte, avea chipul încadrat de şuviţe castanii, un castaniu straniu ce păstra o nuanţă aproape roşcată, aproape de ciocolată-exact ca a tatălui ei. Printre şuviţe se zăreau ochii, aparent comuni, dar care ascundeau însă o curiozitate aparte, ce îi dădeau o strălucire plină de farmec. O cută micuţă îi apăru între sprâncene şi buzele i se încordară de supărare când un bulgăre o lovi în moalele capului.

-Jaspeeeer, rosi de data aceasta ce un avertisment.

-Te ţpun lu mami, fate mai male. Lău, lău. Esti un lău, Jaspel. Mamiii.

-Şt. Taci, Alice. Dacă taci,îţi dau o prăjiturică. Vrei o prîjiturică, nu.

-Nu vleau. Esti lău ţi nu mă ţoc cu tine. Mă duc la mami.

-Bine, Jasper. Răzbunareeee, urlă Bella în timp ce se năpusea peste fratele ei. L-a trântit în zăpadă, apoi l-a acoperit cu ea.

Dar Jasper deja se pregătise. Undeva, în dreapta lui, avea un morman de bulgări gata-făcuţi. Nu a fost nevoie decât să întindă mâna. Bella s-a ridicat şi a luat-o la fugă, dar vicleanul ei frate arunca cu bulgări fără încetare. Când a ajuns aproape de uşa de la intrare, Bella a găsit mătura pentru zăpadă. Şi-a tras gluga pe cap, a apucat mătura şi a luat-o la fugă spre Jasper. Văzând-o aşa de furioasă, Jasper a fugit spre uşa din spate a casei.

-Fricosule, urlă Bella, urmărindu-l.

Jasper a intrat în casă. Ajunsese deja în sufragerie, când o simţi pe sora lui intrând în cameră. Mergea cu spatele, privirea lui aţintind uşa. Când a văzut-o pe Bella furioasă, cu mătura în mână, a vrut să se întoarcă şi să fugă. Dar....a lovit bradul împodobit şi acesta a cazut, globuleţele făcând un zgomot infernal în momentul spargerii.

-Jasper, urlă mama din pragul uşii.

Parul castaniul al mamei, lung până la brâu....

Bunicul a închis carte, copleşit brusc de o emoţie neînţeleasă de copii.

-Bunicule, de ce pleci. Te-am supărat cu ceva?

-Da, buni, continuă să citeşti.

-Te log, buni, te looooog.

-Gata, gata, şopti Leah, care încă se afla în pragul uşii. Lăsaţi-l pe bunicul să se odihnească. O să vă citesc eu în câteva minute.

-Mulţumesc, spuse bunicul, trecând pe lângă fata lui. E greu, şopti sfârşit.

-O, tată. Ştiu, şi mie mi-e dor de ea.

-Nu puteam să mai citesc. Mama lui Jasper, din cărticica cu poveşti, seamăna prea mult cu Renesmee.

-Da, fetiţa mea chiar semănă cu ea. Ştii, tată? Uneori, când o cert, îşi strânge buzele la fel ca mama. Şi se uită încruntată la mine pentru câteva secunde. După care face exact le fal ca mama, Dumnezeu s-o ierte. Zâmbetul îi porneşte mai întâi de la ochi, apoi se întinde spre buze. Până şi gropiţele le-a moştenit de la aia bătrână. O, tată, nu plânge, murmură Leah sfârşită, ştergându-i lacrimile tatălui ei. Ştiu cât de greu îţi este.

-Nu. Leah, nu ştii. Voi toţi, o să plecaţi peste două zile. Întotdeauna aţi plecat a doua zi după Crăciun. Şi eu o să rămân singur. Este primul Crăciun fără ea. Câteodată, noapte, mi se pare că o aud umblând prin bucătărie. Ştii că avea prostul obicei să se trezească şi să pregătească câte ceva pentru a doua zi. Nu mi-a fost nicodată dor de ea, niciodată până acum. Cumva, am crezut că e doar plecată. Plecată până la voi, în vizită, sau la doamna Sue. Mă gândeam că o să vină înapoi. Nu am vrut să accept că a plecat, că m-a părăsit. Şi nici atunci când poştaşul aducea doar pensia mea nu-mi făceam griji. În casă, dacă eşti atentă, încă îi poţi simţi parfumul. De multe ori o văd lângă mine, o simt cum mă mângâie pe mână şi, când mă uit la meci, schimb canalul, ştiu că nu-i plăcea. Am renunţat să-mi mai arunc hainele murdare pe lângă coş, am învăţat să-mi fac singur lasagna. Ud chiar şi florile. Regulat. O aşteptam. Poate că încă o mai aştept. Vezi tu, cred că simţea că sfârşitul este aproape. Eu sforăi cam tare, ştii şi tu. Ăsta a fost motivul pentru care, în ultimele luni de viaţă, mama ta dormea în altă cameră. Dar, în ultima săptămână, a dormit cu mine. Am aşteptat Crăciunul ăsta atât de mult, încât mă durea. E perioada minunilor, a viselor, a dorinţelor împlinite. Credeam că o să vină înapoi, nu a făcut-o. Şi am iubit-o atât, atât de mult. Cu ce am greşit?

-Tată....

-Nu, Leah. Stai liniştită, fata tatii. Eu şi cu maică’ta o să ne vedem. Undeva, cândva. O să ne vedem. Şi o să fim la fel de fericiţi ca şi până acum.

-Bunu’ Charlie, ‘ade ţă ţitesti.

-Vin acum Esme, scumpa mea. Bunicul are multe de povestit.

48 de comentarii:

  1. este de apreciat ca ai folosit diacritice, dar, asa cum am mai spus altui spiridus, ai mois cateva
    greseli nu prea am vazut
    cred ca ai folosit prea multe nume din twilight
    dar ai fost in tema, nu ai exagerat
    ai descris si activitatile micutilor, joaca lor, dar ai bagat si un moment mai trist
    mi s-a parut un pic foartat si limbajul micutilor
    dar mi-a placut foarte mult descrierea bellei

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a placut foarte mult ca ai fost in tema si ca ai folosit multe personaje din Twilight,dar sincer,conversatia celor mici este multa prea exagerata.Nu mi-a placut deloc faptul ca ai folosit o conversatie de bebelusi,pe mai mult de jumatate de lucrare.
    Bafta!;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu mai pot de ras! Crede'ma ! =)) La cate greseli sunt cred ca toti erau copii de 2 ani nu numai familia Cullen ! Inclusiv bunicul Charlie. =))
    Ai scris gresit numele lui Carlisle si cuvantul sperii.
    Anyway :)) e original. Dar cam lasa de dorit :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest one-shot este mai deosebit, ai reusit sa conturezi o minunata lume a copiilor. Mie mi-a placut atat limbajul cat si tristetea de la sfarsit cu care s-a terminat :( (p.s. chiar doream sa aflu povestea in continuare a micutilor dracusori :))) iar Alice e minunata "-U’te, Bel, m-a lovit un fuguşor." inocenta ei
    e adorabila, toti trei fiind niste razgaiati asa ptn, dar care ne duce cu gandul la copii de 4-5 ani, veselia lor, responsabilitatea care nu o au si consecintele de care acestia nu-si dau seama.
    Succes :P

    RăspundețiȘtergere
  5. anonim, chiar nu sunt de acord cu tine. mai ales ca e lucrarea mea :-??
    mi-am vazut greselile. am mancat cate o litere sau am scris gresit, adica am scris ceva de genul "scirs" in loc de "scris".
    critica ar trebui sa se bazeze, asa cum au spus si fetele, pe greseli gramaticale, pe respectarea temei, redactare.
    recunosc ca am greseli, dar nu cred ca exista atatea greseli cum ai precizat tu. asta chiar nu
    cred ca e cat de cat bine scrisa din punct de vedere gramatical.
    daca tot ai criticat, ar fi trebuit sa-mi evidentiezi greselile, asa m-ai fi ajutat pe viitor
    oricum, eu apreciez ca ti-ai facut timp sa-mi ctesti one-shot-ul si ca ai lasat si comm
    o sa incerc sa am mai multa grija pe viitor

    RăspundețiȘtergere
  6. Eh.. nu e problema cu redactatul. Oricum o sa iei premiul pentru multe comentarii date. ;))

    RăspundețiȘtergere
  7. Addicted to krytonite*
    Noua celorlalti ne-a placut asa ca nu a fost nevoie sa dai nicio explicatie "anonimului" probabil e doar cineva care nici nu a citit lucrarea ta si nu a avut ce face, daca ar fi citit-o si intradevar nu iar fi placut ti-ar fi dat cateva exemple din greselile tale si in plus si-ar fi pus numele ceea ce este important :-? mie una mi-a placut:P

    RăspundețiȘtergere
  8. Oricine stie sa comenteze, mai degraba sa isi bata joc fiind anonim :-? oricum, iti doresc sa fi pe podium sa iei macar un premiu si sarbatori fericite :)

    RăspundețiȘtergere
  9. @IntotdeaunaSingura:iti multumesc din suflet. comm-ul taum-a bucurat foarte mult. esti o persoana de treaba. Multumesc pentru aprecieri si pentru critici fetelor

    RăspundețiȘtergere
  10. e tare simpatica. si apropo de greseli de scriere... suntem oameni, toti gresim. toti ne grabim. asa ca.. nu baga in seama criticile pe baza acelui fapt si continua-ti drumul. sa stii ca eu te sustin!

    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  11. Am vazut si niste greselute pe langa vocabularul bde copil , dar minore , nesmnificative. Pai este oarecum umpic superficiala la inceput , dar la sfarsit devine intr-un fel mai profunda.
    Originalitate : Sincer chiar imi place , nu stiu cat de original este , chiar daca e umpic cam exagerat limbajul , are un farmec aparte.
    Poveste : Pai in mod sigur ca este in tema , adica bataie cu zapada... familie neintregita ca sa zic asa , tristeti bucurii . Charlie care aproape mai are putin si isi pierde mintile , este funny , adica e cea ce te binedispune cand citesti , este frumos. Dar cum am mai zis cineva ai exagerat cu limbajul pueril , puteai sa pui dupa anumite replici ceva in genul “pocind cuvinte” sau cam asa ceva.
    Sincer chiar imi place , este frumoasa , punct ochit punct lovit. Este foarte frumoasa.. mie sincer chiar imiplace foarte mult . A da si ai imbarlighta numele din Twilight , desi efectul care l-a avut asupra mea a fost unul de amuzament.
    Titlu : Where is it ? L-a mancat un monstru ??? Stii ca era mai frumos daca avaei unul . :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Sa intelegem ca asta e lucrarea lui Addicted to kryptonite... De ce te dai singura de gol?8-|

    RăspundețiȘtergere
  13. @detectiv:nu cred ca am facut ceva gresit. :)
    oricum nu cunosc pe nimeni pe aici care ar putea influenta voturile sau asa. sunt noua, am abia o sapt, asa ca nu cred ca am facut ceva gresit:-s

    RăspundețiȘtergere
  14. @detectiv P: de ce am impresia ca nu ma suporta lumea pe aici :))
    ok, amspus ca e lucrarea mea. si cu ce am gresit, mai exact? se pare ca, cam pe la toate posturile unde am criticat putin "mai dur" este cineva care-mi comenteaza comm-urile sau ma ia peste picior. Frumos.

    RăspundețiȘtergere
  15. Mai acel detectiv am impresia ca este si acel anonim care a lasat comm-uri destul de jignitoare si la alte one-shot-uri plus ca isi da niste nume...-nu are rost sa comentez- ca la un post acum recent a fost unul cu nume "preot" si a spus ceva fara a fi bagat in seama si cu totul o aiureala sau la acel one-shot ceva mai intunecat si sinistru (dar foarte bun) si-a dat numele lord al intunericului ceva de genu, comentand tot la fel, in acelasi stil ma refer si ai avzut si sus si-a pus numele "detectiv Poirot" si apoi "detectiv Sherlok Holmes". Am impresia ca e una si aceeasi persoana=))=))), adica asa si e :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Ihm sincer nu stiu de ce unele persoane se baga asa mult in seama . Care o fi problema lui ? Este chiar nesimtire sa te legi de lucruri fara motiv . Rusine !

    RăspundețiȘtergere
  17. Bine Gandit! Mister Rezolvat! O singura problema: eu nu ma semnez cu anonim.

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu trebuie sa iei in seama toate comentariile cu anonim. Cine are ceva de spus nu are decat sa se semneze.
    si acum sa revenim la ce era mai important.
    Chiar mi-a placut povestea ta, mai ales discutia celor mici :X Sunt foarte scumpei :D

    RăspundețiȘtergere
  19. Si am mai observat ceva:)) Comentarii rautacioase date de pers anonime au doar 3 persoane spiridus 16, 18 si 21. se pare ca cineva are o problema cu acesti trei spiridusi.

    RăspundețiȘtergere
  20. Mai pe bune administratoarele ar trebui sa-i stearga comentarile si sa nu-i mai permita sa continue. Pe bune daca nu ai alceva de facut du-te langa bradul tau rosu, albastru si negru parca si asteaptal pe mosu' =)) deoarece asta nu e o opinie de a ta sau o parere, asta e bataie de joc...

    RăspundețiȘtergere
  21. Pe bune cred ca ar trebuii sa iti iei o viata :)):))

    RăspundețiȘtergere
  22. Am si asa ceva, dar in viata fiecaruia dintre noi, vin momentene in care chiar nu ai ce sa faci:|...

    RăspundețiȘtergere
  23. Deacord cu IntotdeaunaSingura .:))
    Apropo : Sigur ca ai schizofrenie la cat aberezi pe aici .
    Chill out!

    RăspundețiȘtergere
  24. Am recitit lucrarile care mi-au placut mai putin si de asemenea am recitit-o si pe a ta.
    Toate actiunile copiilor au fost descrise cu mult amuzament.Apreciez totusi,faptul ca ai reusit sa scrii jumatate din poveste cu ,,limba bebelusilor" ,ceea ce este destul de greu,pentru ca poti rata multe chestii cand folosesti un asemenea limba.

    RăspundețiȘtergere
  25. Eu,una ma impleticeam in toate acelea cuvinte si chiar m-au facut sa rad la un moment dat ca nu reuseam marea performanta de a le citit fara sa nu stalcesc eu vreunul;))
    Mi-am putut imagina perfect lucrarea ta ca si cum ar fi fost o sceneta de Craciun.;)

    RăspundețiȘtergere
  26. Am uitat sa-ti spun ca prima fraza este preferata mea.Mi-o si imaginez pe bebelusa Bella,tipand prin casa dupa Jasper spunandu-i ca i-a furat un fursec;))

    RăspundețiȘtergere
  27. A fost draguta atunci cu fulgusorul "-U’te, Bel, m-a lovit un fuguşor." De fapt adorabila si de aceea a fost deosebit acest one-shot, cand te gandesti la Craciun te gandesti la copilarie.

    RăspundețiȘtergere
  28. Consider ca umaginea unui copil jucandu-se in zapada si cantant colinde sau asteptandu-l pe mosu', daca ai un astfel de copil in casa ai un Craciun adevarat :P de aceea cand un adult se minuneaza de aceasta zarbatoare si e vesel, ii zicem ca are sufletul unui copil :P

    RăspundețiȘtergere
  29. Încep prin a spune că mi se pare una dintre cele mai bune idei de creație pentru acest concurs. Îmi place cum ai imbinat cele două planuri: trecutul și prezentul, în așa fel încât să înțelegem perfect.
    Dar, oare de ce trebuie să fie mereu un dar?
    Știu, nimeni nu-i perfect. Cum spuneam, exista acel dar care îmi strcă imaginea despre poveste. Dacă aș fi fost juriu într-un concurs, ți-aș fi dat 8.5 sau 9. Scad 0.5p sau 1p pentru greșelile gramaticale : „copii din familia Cullen se adunase” „copii” , „se adunase”? Mi se pare neatenție, e în regulă. Dar puteai verifica de două ori lucrarea înainte de a o trimite. Apoi, „Carliesle” care era „Carlisle”. De observat că aici vorbește Bella, sora cea mare, nu un copil. Plus greșelile de tastare.
    Povestea, de fapt, ideea în sine e bună, foarte bună, și cred că ar fi câștigat, dar cu o altă exprimare, nu știu, cu un alt stil. Prima jumătate mi se pare prea informală, și nu, nu mă refer la ce vorbeau copiii. Tipul tău de exprimare. În a doua parte evoluezi incredibil și reușești să ne induci în lumea propriuzisă a imaginației tale bogate.
    Sunt curioasă cum ar fi un fic de-al tău.

    xoxo,miku

    RăspundețiȘtergere
  30. Un asemenea moment in care copilasii isi impartasesc bucuriile unora altora,te face si tine sa intri in acea minunata atmosfera de Craciun.

    RăspundețiȘtergere
  31. Mi-a placut ca ai reusit sa faci povestea exact ca si cum ar fi o parte scoasa dintr-un film.
    Parca ii si vad pe copii,unii bucurandu-se alte certandu-se.
    Ce este bine ca n-ai folosit chiar toate personajele familiei Cullen.Alfel aglomerai foarte mult scena si riscai sa-ti iasa mai mult o ingramadeala de personaje,incercand sa gasesti cate o actiune pentru fiecare;)

    RăspundețiȘtergere
  32. Am mai citit si eu o data povestea ta pentru ca mi-a placut cel mai mult . Pana la urma am ajuns la concluzia ca limbajul ala de copil face ca povestea sa para inocenta. Este bine gandit.
    Pentru ca cum ziceam am mai citit inca o data , am vazut ca tu ai o insertie aici . Imi place cum cum sunt realizate trecerile de la un plan naratil la altul . Se imbina frumos scenele .
    La sfarsit dialogul lui Charlie cu fiica lui este destul de profund . Este frumos ...
    Deci dintre toate asta ramane povestea ne preferata .. sincer nu pot sa zic decat Felicitari , ai facut o treaba minunata.

    RăspundețiȘtergere
  33. Am revenit din nou la aceasta poveste deoarece m-a atras mult. Este inocenta, frumoasa, cuprinde o atmosfera de Craciun pe care oricine si-ar dori-o.

    RăspundețiȘtergere
  34. Am recitit-o din nou si m-a atras mai mult. Mie mi-a placut limbajul copiilor, asta a facut aceasta poveste mai calda, mai inocenta cu mult mai multa culoare, veselia unui copil ce lumineaza totul. :X

    RăspundețiȘtergere
  35. Povestea unui copil adresata altor copii si toti nerabdatori, ai cuprins exact imaginea lor, dar ar fi fost curios ce s-ar intampla daca ar fi venit si mosul cu cadouri, daca ar fi imbogatit casa aceea de rasete si bucuri si miracole de Craciun:X Succes chiar daca nu iesi pe podium ai o lucrare deosebita. :*

    RăspundețiȘtergere
  36. Cred ca pana la urma lucracrea ta este una destul de ampla daca o privesti din punctul literaturii romane. Pot sa zic ca e o lucrare bine structurata , chiar te pricepi foarte bine si imi pare sincer rau ca nu o sa iesi pe podium, pentru ca in opinia mea este o lucrare frumoasa, structurata frumos si ai fost atenta la detalii , oricum mult succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  37. voturi voturi voturi, dau ca nesatula!

    RăspundețiȘtergere
  38. acum am vazut ca ai lasat comm-ul asta doar la one-shot-urile cu cele mai multe voturi
    scuza-ma, dar am crezut ca ne lasi in pace.
    nu am asa de multe voturi, nu vad de ce ma "ataci". daca te uiti pe blog-ul meu, o sa vezi ca am postat ceva acolo, in legatura cu concursul asta.
    cine a vrut sa ma ajute, a dat un vot.
    nu inteleg cu ce am gresit.
    acum, poti sa spui ce vrei, nu conteaza pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  39. Si pe mine m-au ,,incalzit" la suflet acele cuvint.

    RăspundețiȘtergere
  40. Faptul ca cei doi fratiori se cearta datorita unui fursesc m-a amuzat chiar foarte tare.
    Ne face sa ne aducem aminte de copilari,cand faceam si noi numai tampenii.

    RăspundețiȘtergere
  41. Addicted ignoral pe anonim probabil adica sigur este acelasi de zilele trecute si am observat ca comentarile numai trebuiesc moderate pentru a intra pe blog, probabil fetele au scos-o din greseala :-??

    RăspundețiȘtergere
  42. Povestea ta a fost foarte ok, pe langa faptul ca ai fost in TOATA tema Craciunului sa zic asa m-au si distrat copilasi.

    RăspundețiȘtergere
  43. A fost o atmosfera calda, iar in acest one-shot ai introdus foarte multi copilasi ceea ce a fost mai mult decat bine deoarece ei sunt sufletul Craciunului.

    RăspundețiȘtergere
  44. In ltimul rand sa nu uitam de tristetea care se raspandi-se rapid in poveste, tristeatea pe care Charlie a avut-o dar ai stiut sa le combini pe toate si scena nu a fost trasa de par.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!