joi, decembrie 23, 2010

Spiridus1



Nevoi neînţelese

Flăcările luminau încăperea. Mirosul de ciocolată caldă îţi invada nările cu o putere covârşitoare, ademenindu-te.Edward adora acest miros. Nu trebuia să-l bea,nici măcar să se apropie de el, îi simţea aroma de la kilometri. Nimeni nu făcea una mai bună ca mama Esme. Deşi nu necesitau băutura maronie, Esme o prepara pentru spiriduşi,căci Crăciunul era aproape şi munca în toi. Pregătirile erau pe sfârşite, insă ultimele retuşuri trebuiau făcute.

Moşul,Edward,cum prefera să i se spună , stătea în camera sa, cufundat în gânduri. De la o vreme, o nevoie neînţeleasă i se instalase în trup. Oare nu avea tot ce ar fi putut visa, ba chiar mai mult? Cine nu ar vrea să îndeplinească dorinţele copiilor an de an şi toate acestea într-o singură noapte? Îşi aminteşte că înainte, într-un timp ce părea atât de îndepărtat, era cel mai fericit, ba chiar credea că a atins perfecţiunea şi că descoperise sensul vieţii liniştite, dar azi simţea,mai pregnant ca oricând lipsa unei părţi din el,golul devenea mai puternic şi din ce în ce mai prezent în fiinţa sa.

Un aer rece îl izbi şi îl făcu să îşi revină din reveria sa.

-Ar trebui să te duci la Emmet. Pot să jur că spiriduşul acesta devine mai pasionat pe zi ce trece! Spuse Carlisle cu o voce duioasă. Se vedea pe chipul său îngrijorarea pentru fiul său , atât de profundă şi atât de pură încât se putea distinge în fiecare celulă a corpului său.

-Da… ar trebui,răspunse Edward cu glasul stins ,încercând totuşi să schiţeze un zâmbet.

-Ce te doare,fiule? Văd că de la un timp nu mai eşti în apele tale si vreau să ştii că sunt aici pentru tine. Poţi avea încredere în mine. Te voi sprijini indiferent de situaţie.

Carlisle era cel mai bun om, vampir de fapt, pe care tănârul îl cunoscuse. Încă de când acesta îl găsise, abandonat de cel care îl transformase , în friguroasa Alaska ,-probabil din cauza lipsei de hrană, i se spusese mai târziu- Carlisle fusese mai mult decât un tată pentru el: l-a ajutat să-şi accepte natura , să pătrundă tainele vegetarianismului, dietă pe care a fost mai mult decât încântat să o adopte, şi mai ales i-a oferit o familie mai mare ca oricare alta-Polul Nord-, dar cel mai mult l-a sprijinit în perioada în care se antrena pentru a-i fi successor,următorul Moş Crăciun. Edward nu avea încredere în propriile puteri şi nici nu se simţea capabil de o astfel de sarcină, dar încrederea pe care tatăl său o avea în el l-a făcut să persevereze şi să îşi dea toată silinţa în misiunea ce îi fusese incredinţată.

Iniţial fusese uimit nu numai de faptul că Moş Crăciun există, ci şi că acesta este un vampir. Nu îşi putea explica cum de un corp inutil, lipsit de suflet era predestinat să facă fapte atât de pline de iubire , însă tatăl său îi povestise că aşa se întâmplase de la începuturile timpurilor, doar că vampirului îi trebuiau calităţi nemaipomenite pentru a putea prelua misiunea lăsată de primul Moş Crăciun, Golum Nepreţuitul.

Edward înaintă spre Carlisle şi îi puse mâna pe umăr; se uitau unul în ochii celuilalt,legaţi de sentimente puternice , gata de a fi alături unul de altul.

Deodată, un sunet asurzitor le copleşi simţurile şi îi făcu să ducă , instinctiv ,mâinile la urechi pentru a se proteja .

-O, nu…nu încă…glasul înfrânt al lui Carlisle răzbătu prin zgomotul sfâşitor , lăsând în urma sa semne de întrebare şi teamă.

-Ce este tată? Ce e în neregulă?

-Fiule, ai ajuns într-un punct important al vieţii tale, aşa că te rog să iei fiecare decizie calm şi să nu uiţi că indiferent de ce alegi eu voi fi mereu mândru de tine.

-Ştiu, tată, şi apreciez asta, dar despre ce vorbeşti?

Trei puff-uri răsunară în liniştea instalată după vacarmul îngrozitor , lăsând în urma lor fum argintiu. De după el îşi făcură aparitia trei creaturi : un spiriduş micuţ cu aripi şi păr brunet, scurt, aranjat în toate direcţiile, o blondă fermecătoare şi un elf cu părul castaniu.

-Bună, Moşule! Eu sunt Alice-Bucuria Crăciunului, ea este Rosalie,Frumuseţea Crăciunului, iar el este Jasper, Magia Crăciunului, făcu prezentările micuţa spiriduşă , indicând spre blondă, respective elf.

-Crăciun fericit, dragi prieteni! Dar cine sunteţi şi în căutarea a ce aţi venit în această umilă casă?

-Noi reprezentăm Crăciunul, suntem spiritele care se asigură de bunul mers al acestei sărbători,continuă Rosalie cu o voce fermă, dar care părea că vibrează de îngrijorare. Motivul pentru care ne aflăm acum aici este de a te preveni de un mare pericol ce se iveşte. Tu ai fost înzestrat cu un dar minunat, unul care ţi-a permis să fi urmaşul Moşului, o capacitate pe cât de simplă, pe atât de minunată-eşti capabil să faci oamenii să zâmbească, să fie mai buni, toleranţi, darnici, nu e nevoie decât de un surâs din partea ta şi cei ce te înconjoară sunt mai optimişti pentru că starea ta îi afectează şi pe ei într-un mod fascinant; datorită acestui lucru ,Moş Crăciun Carlisle te-a ales pentu a-i prelua îndatoriile, a recunoscut în tine ce era mai pur, mai curat şi ţi-a înmănat toate secretele pe care le deţinea.

-Nu înţeleg ce aţi venit să preveniţi,interveni Edward în momentul în care spiriduşa blondă se opri,şi în ciuda a ceea ce spusese, simţea panica luând fiinţă înăuntrul său .

-Problema este că sentimental de singurătate te-a cuprins prea tare şi dacă nu găseşti o soluţie ,mă tem că acesta va fi ultimul an în care vei împărţi daruri copiilor, reluă Jasper discuţia; tonul elfului trăda teama din-năuntrul său, dar era înduioşător de încărcat de milă pentru vampirul din faţa sa.

-Dar nu ştiu ce tânjeşte trupul meu, nu ştiu ce să îi ofer să fie mulţumit, să pot să continui această misiune pe care o simt ca a mea; nu mă pot opri să mai fac asta. E ceea ce mă defineşte. Acesta sunt eu…şopti Moşul Edward cu ultimele sale sforţări disperate.

Înainte să realizeze ceea ce se întâmplase , alte trei puff-uri se auziseră şi din fumul rămas, ca semn al existenţei spiritelor,se prelinseră în aer ultimele lor cuvinte:’’Mesajul a fost transmis. Grăbeşte-te’’

Edward ridică ochii deznădăjduit spre tatăl său, aşteptând de la acesta o indicaţie care să îl ajute să iasă din ceaţa în care se scufundase, iar el, plin de compătimire, îl îmbărbătă:

-Am încredere în tine, fiule. Răspunsul se află în inima ta. Chiar dacă tu crezi că ea nu există în pieptul tău,ascult-o şi îţi va mărturisi taine minunate. Carlisle îi atinse din nou umărul, îl îmbrăţişă şi părăsi camera.

“Mai sunt doar două zile pănâ la Crăciun”,gândi întristat Moşul.

În cele două zile, Edward cutreieră pământul, sigur fiind că nevoia care îl întemniţase îl va atrage spre ea cu o forţă pe care nu o va putea controla, însă nu se putea lăsa pradă instinctelor sale, de teamnă că acestea îl vor impinge spre o crimă oribilă, un bărbat,o femeie ce abia începuse a cunoaşte viaţa, un copil cu sufletul inocent-putea fi oricine, o persoană care să se afle la locul nepotrivit, la momentul nepotrivit. Nu ar fi putut suporta ca o astfel de povară să atârne pe conştiinţa sa, l-ar fi durut mai mult decât lipsa tuturor acelor râsete pe care le obţinea de la copilaşi, de asta era sigur şi nu putea să rişte, însă dorinţa îşi cerea tributul şi î cuprindea mai stâns şi mai cu râvnă.

Negăsind semnificaţia nevoii sale, Edward îşi făcuse o promisiune, că această ultimă călătorie,o va preţui mai mult decât toate celelalte şi pentru asta se va bucura de ea cum numai făcuse niciodată pentru ca memoria faptelor sale să nu fie apăsate de regret.

Privea la sania sa ca la un obiect de mare preţ, iar părinţii săi, Esme şi Carlisle,îl îmbrăţişară, simţind retragerea tacită a fiului lor.

Toată noaptea, Moşul împărţise cadouri şi încercase să fie vrăjit de Bucuria ,Frumuseţea şi Magia Crăciunului, dar nevoia neînţeleasă căpătase o forţă atât de mare încât părea una cu el, se contopiseră şi deveniseră unul;Edward se simţea învins şi umilit.

Ajunsese la ultima casă, zorii ameninţau cu ivirea lor şi Moşul era mai înverşunat ca oricând să-şi îndeplinească promisiunea, aşa că cercetă sacul în care rămăsese o scrisoare mică, de un mov stins.”Culoarea mea preferată”-reflectă acesta.

Coborî pe horn, iar în casă fu întâmpinat de un brăduţ frumos împodobit ce strălucea sub jocul flăcărilor din şemineu. Se întinse să aşeze scrisoarea. Inima îi bătea şi producea un ritm ce îi ţiuia în urechi. Se întoarse şi fu copleşit de puterea a doi ochi mari, căprui care păreau că emană căldură şi îl hipnotizează. Realiză că în schimbul nevoii ce îl acaparase, acum se simţea protejat şi fericit, în adevăratul sens al cuvântului, se simţea invincibil.

-Te-ai lăsat aşteptat,şopti fata,iar cuvintele ce părăsiseră buzele cărnoase rozalii,îl învăluiseră.

-Îmi pare rău. Nu asta a fost intenţia mea,Bella.

Încet,fata îşi ridică privirea, gest ce fu urmat de către Edward care putu desluşi o crenguţă de vâsc ce atârna deasupra lor; îşi lăsă ochii să alunece la chipul frumoasei vampiriţe, o mişcare ce i se părea atât de firească şi pe care o făcu fără niciun efort, şi îşi apropie buzele de ale ei, lăsându-se pradă pasiunii; acum era complet,întreg. Un singur gând îi mai răsări în minte:

“Orice Crăciun are nevoie de o Crăciuniţă”

26 de comentarii:

  1. :))
    haioasa
    mi-a placut lucrarea ta, originala de-a dreptul. chiar daca a fost si tristete, te-ai incadrat bine in tema(la naiba, mai bine si decat mine :-s)
    pacat ca ai asa de putine voturi. chiar este o lucrare buna
    ai scris si cu diacritice, ai ratat decat vreo 2 virgule si am gasit decat o greseala de tastare(parca)
    mi-a placut lucrarea ta, mai ales partea cu “Orice Crăciun are nevoie de o Crăciuniţă”
    felicitari si bafta. tu meriti sa castigi

    RăspundețiȘtergere
  2. Ceva diferit :)) si amuzant . Ideea in sine e interesanta ,cine s-ar fi gandit la asa ceva ?
    Ma opresc cam la atat , felicitari !

    Kisses !!!
    Dyana:*>:D<

    P.S. :Merry Christas!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ne-am dori cu toti ca Mos Craciun sa nu fie nimeni altul decat Edward, de aceea mi-a placut foarte mult acest one-shot si iti doresc succes de asemenea, pt aceasta idee originala, ai reusit sa integrezi toata familia Cullen in poveste, facandu-i si spiridusi, mi-l imaginam pe Emmet:| deci ai o poveste extraordinara si o imaginatie foarte bogata, se vede ca esti in spiritul Craciunului si sper ca Mosul Edward sa iti aduca ce vrei tu, de exemplu unul dintre premile acestui concurs :* Bafta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Uah,deci lucrarea este de departe cea mai tare!Faptul ca i-ai transformat pe membrii familiei Cullen,in spiritele Craciunului,ai dat un plus de culoare si amuzament la poveste.
    Bafta!!!
    Sper sa fi pe podium;)

    RăspundețiȘtergere
  5. chiar imi place
    e tare dragut
    aceasta klucrare e cea mai tare,cea mai buna dupa parerea mea
    spiridusi ....
    tareeeee

    RăspundețiȘtergere
  6. Amuzanta povestioara ta!
    Pana acum,asta imi place cel mai mult.
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  7. M-am uitat la sondaj si imi pare rau ca nu ai acumulat destule puncte, dar iti dai si tu seama ca nu toate voturile sunt "adevarate" sa zic acolo unde sunt exagerat de multe, de aceea intotdeauna am considerat ca sondajele nu sunt corecte si cel mai bine ar fi ales administratoarele...
    Oricum fi mandra de lucrarea ta ca este una dintre cele mai bune :P

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt de acord cu IntotdeaunaSingura.Lucrarea ta este una dintre cele mai bune,desi ai un numar foarte mic de voturi.

    Acelasi lucru ti-l spun si eu.Fi mandra de lucrarea ta si continua sa scrii la fel de bine;)

    RăspundețiȘtergere
  9. La aceste sondaje conteaza prieteni decat lucrarea ta sa fie buna sau rea, daca ai prieteni care sa voteze, felicitari :)) Nu spun in nume de rau si nu invinuiesc dar de obicei asa se intampla. De aceea am fost intotdeauna de parere ca administratoarele sa se ocupe de locul 1, 2 si 3.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa stii ca mai bine se proceda asa decat,sa vina sa voteze toti,niste lucrari care n-au fost in tema cu ce s-a dat pentru concurs,cu exceptia uneia,bineinteles.Tu si Spiridus16,ati primit voturile mele.Voi chiar meritati sa castigati.
    Ma rog,nu vreau sa ies din tipare si sa comentez in afara concursului;))

    RăspundețiȘtergere
  11. Pai asa era cel mai bine, la unele concursuri se deosebea locurile intre ele, diferenta de calitate sa zic , locul 1 si ultimul loc, asa conteaza popularitatea si cati prieteni votau =))

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca ne ocupam noi de locurile 1 , 2 si 3, tot se iscau certuri cum ca alegem pe preferinte si nu suntem obiective. Sunt absolut sigura de asta. Si atunci ma intreb, cum e mai bine oare ? Am vrut sa va lasam voua posibilitatea de a alege castigatorii, pentru a nu fi acuzate ca nu suntem corecte.

    RăspundețiȘtergere
  13. uite ca am citit-o si eu cum am promis si.......wow..e chiar buna ;) imi place moooolt si ideea e originala, eu una nu m-as fi gandit la ea :))) :-j succes si chiar meriti sa castigi :*

    sandy :d :X

    RăspundețiȘtergere
  14. Aveți dreptate toate. Probabil ar trebui format un juriu clar, care să aleagă mult mai puține lucrări și să le jurizeze în funcție de claritatea exprimării, corectitudinea gramaticală, exprimarea ideii alese și altele. Să fie niște puncte clare de jurizare. Să se dea note, plus încă un pool de votare. Pe baza celor două să se aleagă caștigătorul. Sau, și utilizatorii să poată da note, dar cu un comentariu deschis, în care să se critice atat aspectele pozitive cat și cele negative.
    Și să fie deasemenea seriozitate în compunerea mini-poveștilor. Cum am spus mai sus, exprimarea și celelalte aspecte.
    Recunosc că pe blog sunt cateva povești bune, dar și cateva mai puțin bune. Asta nu e ceva stanjenitor, trebuie doar organizat mai bine.
    Probabil data viitoare.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ar fi fost bine sa le dati si fetelor participante o diploma de consolare, mai ales celor ce merita intr-adevar sa castige. Deoarece aceasta poveste este mult mai in spiritul Craciunului, mai bine zis in tema Craciunului, decat celelalte. Asta si inca 2:) Mos Craciun=Edward, este o ideea originala la fel si implicarea familiei Cullen in alte roluri importante, spiridusi si sa nu uitam de Craciunita Bella. :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Ador ultima parte a povestii tale,unde Bella il asteapta pe Mosu' Edward si mai ales acea fraza:,,Orice Craciun are nevoie de Craciunita"
    Mi-ar placea sa vad o continuare,care sa ne dea un sfarsit si mai tare.
    Succes in continuare!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Iar pe parcurs chiar m-am intrebat ce rol avea Bella in povestea asta si sfarsitul a facut totul (bine nici chiar totul si rostul a fost special) dar mi-o si imaginam pe Bella intr-un costum rosu.

    RăspundețiȘtergere
  18. Iar aici "-Bună, Moşule! Eu sunt Alice-Bucuria Crăciunului, ea este Rosalie,Frumuseţea Crăciunului, iar el este Jasper, Magia Crăciunului, făcu prezentările micuţa spiriduşă , indicând spre blondă, respective elf." chiar ai suprins calitatile personajelor implicandu-le in diferite roluri potrivite, Alice cu veselia ei, Rose cu frumusetea ei si Jasper. Si u ai reusit sa introduci toata familia Cullen in poveste atribuindu-le fiecaruia un rol esential.

    RăspundețiȘtergere
  19. Sincer imi pare rau ca deabia acum am ajuns la povestea ta . Este foarte amuzanta si se aseamana foarte mult cu o legenda . Iar replica de final a fost foarte frumoasa. Char e dea dreptul impresionanta povestea ta. Zau merge citita copiilor seara inainte culcare .
    SEntimetele bine descrise , au aparut personaje . A fost frumoasa amuzanta , nu pre siropoasa , in tema . Frumos scrisa , personajele bine conturate . Good job , sincer lucrarea ta mi se pare printre cele mai bune .
    Ai respectat toate conditiile ,e pur si simplu foarte frumos.Mie una mi-a facut placere sa citesc.

    RăspundețiȘtergere
  20. Ce mai voiam eu sa iti spun , a da mi-a placut foarte mult titlul si cum ai introdus personajele in scena . Apoi denumirile care le-ai ales pentru cei trei spiridus , p[ardon 2 si un elf au fost geniale.

    RăspundețiȘtergere
  21. Chiar daca Edward in acel moment nutrea sentimente pentru Bella si o cunostea, el pe parcurs povesti nu a povestit nimic despre ea, fara a aduce nicio vorba.

    RăspundețiȘtergere
  22. Sau de aceea ai bagat si sentimetele de neliniste avute pana sa porneasca prin lume, dar nu s-a gandit deloc la ea :(

    RăspundețiȘtergere
  23. Ai lasat pana in ultima clipa si chiar m-am intrebat ce se intampla cu Bella de nu apare si ma resemnasem cu faptul ca e o poveste ce se baza pe mosul Edward.

    RăspundețiȘtergere
  24. Pana la urma Bella a crezut in mos Craciun :X Lucrurile bun vin la sfarsit:X:X si te-ai oprit tocmai bine cu finalul :-? ar fi stricat o parte daca continuai, numai era asa misterios si cu sentiment de placere si multumire am terminat de citit one-shotul. “Orice Crăciun are nevoie de o Crăciuniţă”

    RăspundețiȘtergere
  25. Iar acea singura replica a Bellei a fost indeajuns incat sa ne formam o idee despre ea :X

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu stiu daca am mai zis asta , dar e diferita , are ceva special , plus ca nu a fost vorba despre Bella , ci despre Ed. Oricum bine punctat faptul ca nu ai mentionat nimic de Bella , a fot ceva neaasteptat finalul. Adica eu personal m-am gandit ca atunci o sa o intalneasca be Bella , dar nu o stia deja .
    Si cu riscul de a ma repetea , ultima propozitie am savurat-o . Este mult prea frumos finalul .
    Din partea mea Felicitari.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!