joi, decembrie 23, 2010

Spiridus021


Nessie si miracolul din ziua de Craciun


Jake ia multumit paznicului pentru indrumarea noastra spre cabana.Am pornit agale spre locul unde aveam sa-mi petrec urmatoarele doua saptamani de vis.Ma simteam de parca ma aflam,pe un nor plutind,cu toata zapada deasa,care ma inconjura.Am facut la dreapta si am zarit in sfarsit cabana noastra.Era cea mai superba cabana pe care o vazusem vreodata.Era impodobita in cel mai frumos mod posibil.Instalatii peste instalatii si oameni din zapada artificiala,care ne pazeau cabana.Acele decoratiuni parca fusesera puse special pentru mine.Niciodata nu am incetat sa ma bucur de aceste frumuseti ale iernii:Sarbatorile de Iarna,care de fiecare data cand poposesc pe pamant,sunt primate cu glasuri calde,care canta colinde,neincetat si cu mirosul imbatator al marului copt si al scortisoarei care te invaluie,seara,inainte de a merge la culcare.

Chiar daca nu amvrut ca Jake sa vada ,,copilul” din mine,tot a reusit sa vada expresia de incantare de pe fata mea.

Cand am intrat in cabana,mirosul la care ma gandeam mai devreme,imi invaluie simturile.Cand m-am uitat in dreapta mea,am zarit o camera de zi uimitor de mare.In mijlocul sau isi facu aparitia o masa de sase pesrsoane,aranjata cu foarte mult stil,incepand de la fata de masa,care era de culoare rosie si pana la decoratiile cu care era impodobita:lumanari,Mos Craciuni si oameni de zapada in miniature.Tacamurile pareau si ele sa fie in plina sarbatoare,fiind impodobite si ele cu cate un desen care mai de care mai voios si haios.Langa fereastra statea un falnic,brad,ce purta pe el hainute de culoare rosie si argintie.

-Se pare ca ai ramas absorbita de toate aceste minunatii,numite podoabe ale Craciunului.Se vede ca o iubesti!.mi s-a adresat cu o voce usor amuzata,Jake.

-Nu numai ca o iubesc…o ADOR!Toate minunile se intampla de Craciun,i-am raspuns eu cu mult entuziasm.

-Asa este,m-a aprobat el.

-Pentru mine,miracolele in ziua de Craciun,au devenit ca o traditie.Imi aduc aminte de toate evenimentele petrecute in familie,alaturi de persoana iubita.Chiar in ziua de Craciun,l-am cunoscut pe…am avut o usoara ezitare,dar mi-am facut curak sa-I pronunt numele persoanei care mi-a impartasit o dragoste de neuitat,dar care acum se afla undeva la Portile Raiului,avand grija de mine.In urma cu aproape cu un an,Alex logodnicul meu,a murit intr-un cumplit accident aviatic.De atunci nu am mai crezut in iubire si m-am inchis complet in mine.

-L-am cunoscut pea Alex,am continuat eu.

Dezamagirea aparu imediat pe fata lui Jake si am incercat sa ii explic totusi ca nu sunt o Craiasa a Zapazii,crud si fara sentimente.

-Niciodata nu am iubit pe cineva asa cum l-am iubit pe Alex,am incercat sa-I explic lui Jake in timp ce ma asezat pe unul din scaunele frumos tapitate,din lemn.

Am observat cum infatisarea fetei lui,devine dintr-o data dura,de parca mai avea putin si spargea ceva.

-Dar…este timpul sa merg mai departe.Sa las in urma tragedia de acum un an.Este dureros totusi,dar nu pot trai o viata intreaga in umbra lui.Ii sunt recunoscatoare ca mi-a fost alaturi de fiecare data cand am avut nevoie de el,davreau sa-mi refac viata.

Avand privirea intoaresa spre fereastra,l-am vazut pe Jake cum statea rezematde perete si cu mainile stranse in jurul sau,iar privirea-I era atintita spre mine,urmarindu-mi fiecare miscare,fiecare cuvant.Se pare ca i-am captat atentia cu sentimentalismele mele.

-Imi pare rau,a rostit cu o voce blanda.

-Ce-ar fi sa dam o raita prin magazinele din Viena,scumpa mea,Nessie?

Am acceptat cu mare bucurie propunerea sa,dar mai intai de toate,acolo unde este zapada,este si o bataie zdravana de bulgari.Eu si Jake am inceput san e batem zdravan cu zapada.Nici macar nu stiam in care parte sa ma mai uit,pentru ca imediat ce scapa de unul din bulgari,venea cu urmatorul.Ne-am facut un om de zapada si l-am imbopodobit cu fel si fel delucruri cat mai haioase,dar totusi reusea sa capteze atentia copilasilor si m-am bucurat de asta.Impreuna cu cinci prichindei,ne-am gasit locul perfect de a face ingerasi din zapada.Uitandu-ma mai atent,am vazut cum din cer,cad rand pe rand roiuri de albinute inghetate.Incepea sa cada din ce in ce mai des,dar Jake tot a vrut sa mearga la cumparaturi in Viena,soar eram la nici o jumatate de ora distanta de capiatala Austriei.

Odata ajunsi in Viena,am cazut de accord cu Jake sa intram intr-unul din cele mai mari centre comerciale ale Vienei.Am colindat In lung si-n lat acest centru,pana in momentul in care am zarit un magazine imens cu rochii de seara.Chiara daca eram obositi de atata cutreierat,l-am convins pe Jake sa intre cu mine.De cum am intrat am si pus ochii pe o rochie superba de culoare argintie.

M-am indreptat catre vanzatoare si i-am cerut un numar mai mic la rochia respective,insa ea mi-a spus totusi sa o probez pe aceea,pentru ca numerele,nu prea corespund la rochiile pe care ea le are in magazin.Am luat rochi expusa si m-am indreptat sper cabina de proba.De cum am luat-o pe mine,am simtit ca acea rochie parca era facuta special pentru mine.Broderiile cu care era decorate aceasta erau superbe si ma faceau sa cred ca sunt imbracata,totusi intr-o rochie cu un suflu usor de epoca.Am decis sa mi-o cumpar si sa o port la dineul organizat de cei care detineau complexul de cabane,in ziua de Craciun.

•••

-Nessie,grabeste-te!Vom intarzia la dineu.

Am coborat cu grija scarile ce duceau spre,primul si singurul etaj al cabanei si incercat sa

nu fac vreun pas gresit si sa stric toata atmorfera de sarbatoare

-Esti superba!

-Eu zic sa mergem!Sunt sigura ca in mai putin de cincisprezece minute,va incepe sa se serveasca primul fel si totusi nu as vrea sa-mi rup vreun ocsior pana acolo,asa ca vrea sa merg cat mai lejer.

L-am asteptat pe Jake pana cand a incuiat usa cabanei,dar tot trebuia sa stric eu atmorfera cu ceva.Tocul pantofului meu s-a blocat in zapada si incercand sa ies cumva din incurcatura,am alunecat si am cazut direct in zapada.Cel mai mare noroc l-am avut ca Jake era prin preajma si m-am ridicat imediat,iar zapada mi-a amortizat oarecum cazatura.

Sala de mese a complexului nu se afla prea departe,asa ca ca pana acolo am facut,nici mai mult,nici mai putin de cinci minute.In momentul in care am intrat acolo,am simtit cum intru in Raiul Craciunului.Sala era decorata cu ghirlande de toate culorile,iar din tavan atarnau voioase globuri rosii si verzi.Patru brazi completau decorarea acestei Sali.

Ospatarul ne-a condos la masa,noastra,dar Jake l-a rugat sa ma conduca doar pe mine,el indreptandu-se spre scena,unde cateva intrumente imi incantau urechea cu melodiile lor.

-Daca se poate putina atentie,va rpg!Va multumesc!toata lumea si-a indreptat privirea spre el si l-au ascultat cu atentie.

-Am si eu un anunt de facut.De fapt,mai degraba este o rugaminte.Cineva mi-a spus ca miracolele au loc intotdeauna de Craciun,dar eu nu am crezut asta pana astazi.Sunt multe cuvinte extreme de frumoase pe care le pot adduce la adresa ei,dar doar cateva cuvintte vreau sa ii adreseaz….Scumpa mea,Nessie…Vrei sa fi sotia mea?

Am ramas socata de cererea sa,dar cred ca Jake este cel ,a frumos lucru care mi s-a putut intampla,dupa moartea lui Alex.

Am avut dreptate…Toate miracolele au loc in ziua de Craciun!!!

30 de comentarii:

  1. finalul mi s-a parut un piculet prea fortat
    ai exagerat cu virgulele. in unele locuri chiar nu era nevoie de ele. ai si unele greseli de tastare.
    mi s-a parut ca in unele locuri ai cam foartat lucrurile, prea ai incercat sa ne bagi pe gat toate "dulcegariile" craciunului
    mi-a pkacut mult de tot ultima parte, a fost "punct lovit, punct ochit' :))
    "Toate miracolele au loc in ziua de Craciun!!!"
    a, ce-am vrut sa mai spun
    mi-a placut ca ai introdus un nou personaj in poveste, unul care ajutase la construirea relatiei dintre nessie si jake. dar as fi vrut sa ii dai un nume din twilight

    RăspundețiȘtergere
  2. Lucrarea ta mi se pare destul de buna
    Ai incercat sa fi in tema cu ce s-a dat pentru concurs.
    In unele parti ai folosit mai multe virgule si ai cateva greseli de tastare.
    Ma bucur totusi ca ai reusit sa iesi din tiparul Twilight si sa le dai o alta viata personajelor.
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai fost in spiritul Craciunului, toate acele decorati, toate acele pregatiri, dar consider ca puteai sa adaugi putin mai multa actiune, parca lipseste ceva ce nu face complet one-shot-ul, probabil descrierea relatie cu fostul ei logodnic si pregatirile pe care acestia le-a facut in Viena au fost prea mult, mai trebuia completat ptn si cu imaginea lui Jake, felul cum acesta o intrageste pe Nessie ar fi putut sa arate mai multa dragoste pentru ea, sa se implice mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci cu ce sa incep – am vazut cateva greseli ,umpic mai multe de scriere , dar ce sa ii faci ? Graba asta , strica treaba. La inceput mult prea copilaroasa viziunea asupra lucrurilor , dar totusi era frumos , dupaia ai inceput sa grabesti actiunea .
    Originalitatea : pai este faptul ca ai introdus un personaj nou , insa numle cred ca este prea comun , puteai alege altceva.
    Poveste: Pai ai zis Viena , pentru mine Viena este simbol al Craciunului , aproape in fiecare an merg acolo , pur si simplu ador acea capitala , asa ca mi-a intrat la suflet povestea. Imi place frumusica asa si parca se incadreaza cu tema, adica ce parca , chiar se incadreaza.
    Totusi la final cred ca cererea in casatorie este um[ic grabita , adica nu erau nici macar prieteni si ea nici macar nu il uitase pe Alex desi ma bucur ca a acceptat , adica pana la urma de Craciun se intampla orice miracol.
    Titlul : umpic cam lung, dar imi place .. dar puteai s alasi doar miracolul din ziua de Craciun , oricum este foarte frumos,

    RăspundețiȘtergere
  5. Cererea in casatorie si mie mi s-a parut putin grabita,avand in vedere ca ea nu il uitase inca pe Alex.
    Cred ca trebuia sa descrii mult mai bine seara dineului.Mi se pare mult prea fortat parca sfarsitul.Brusca cerer in casatorie,ma cam derutat putin;))

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, Clopotica a avut dreptate era foarte bine daca te bazai pe seara dineului si puteai sa introduci astfel si mai multe momente de dragoste intre ei, sau partea cu Alex cu amintirile ei legate de el trebuiau sa fie putin mai vesele nici atat de triste pt a urma cererea in casatorie a lui Jake si ea spunandu-i "Da", oricumte-ai descurcat bine si iti uram bafta :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, Clopotica a avut dreptate era foarte bine daca te bazai pe seara dineului si puteai sa introduci astfel si mai multe momente de dragoste intre ei, sau partea cu Alex cu amintirile ei legate de el trebuiau sa fie putin mai vesele nici atat de triste pt a urma cererea in casatorie a lui Jake si ea spunandu-i "Da", oricumte-ai descurcat bine si iti uram bafta :P

    RăspundețiȘtergere
  8. La acelasi lucru ma gandeam si eu.
    Trebuia sa ne spui si cate ceva despre relatia ei cu Alex,iar ca sa incepa relatia ei cu Jake,trebuia sa spui ca deja a reusit sa-l uite pe Alex,chiar cu ajutorul lui Jake.

    RăspundețiȘtergere
  9. Totusi Jake mi se pare dragut si la aceea declaratie nu stiu de ce dar mi l-am imaginat plangand, nici chiar plangand dar suspinand :| asa mi-a dat seama ca e sensibil si o place :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Calotoria lor prin magazinele de la Viena a fost un prilej pt tn sa mai adaugi ecva de Craciun.

    RăspundețiȘtergere
  11. In Viena a fost destul de romantic surpinzandu-i so o ninsoare blanda dar in acelasi timp si bogata, a fost un moment destul de romantic intre cei doi si chiar citeam acea parte cu zambetul pe buze.

    RăspundețiȘtergere
  12. Totusi imaginea lui Alex era prea adanc infipta in inima si mintea Bellei, ar fi trebuit sa ii mai scazi din intensitate adica din iubire ace io purta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nessie* pardon am citit atat de mult cu Bella ca toate personajele feminine le asociez cu ea:|

    RăspundețiȘtergere
  14. In continuare vorbind despre Jake cum am spus mai sus ar fi mers totul foarte bine si armonios daca Bella nu ar fi fost inca trista dupa Alex si puteai sa precizezi ca Jake ia luat locul putin cate putin.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nici chiar deloc pentru ca totusi a fost un moment important in viata ei, o parte din ani petrecuti impreuna, dar ai inteles ce am spus mai sus :*

    RăspundețiȘtergere
  16. La vizita in magazinele din Viena puteai sa ne spui ceva vesel,cum ar fi ca cei doi cantau colinde alaturi de grupuri de colindatori,lucru ce aducea mai mult amuzament povestii si parca ceva mai multa culoare.

    RăspundețiȘtergere
  17. Este ok,ca ai vrut sa ne descri aceasta cabana,dar parca ai exagerat puutin cam mult.
    Ceva mai detaliata cabana,dar,nu cu atate bucurii ale Craciunului;)

    RăspundețiȘtergere
  18. La partea cu descrierile nu stai prea bine.Le descriiin foarte putine cuvinte.Acest lucru nu da bine la o lucrare,iar cel care o citeste nu va avea o parere chiar foarte buna nici despre scriitor,nici despre carte.

    RăspundețiȘtergere
  19. M-as fi bucurat sa vad ceva mai multa distractie intre Nessie si Jake.Parca este mult cam prea trista.Trebui sa destinzi putin atmosfera cu ceva mai multe actiuni de acest fel.

    RăspundețiȘtergere
  20. In rest ai o imaginetie foarte bogata si daca ai pune la pucnt toate defectele care sunt enumerate mai sus,ai scoate o carte chiar foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  21. Am observat ca partea cand intra Nessie in magazinul de rochii nu se rezmua decat la cumpararea unei singure rochii.Putea baga o faza in care sa spui ca Nessie probeaza o gramda rochii si ii face ceva dezastru doamnei vanzatoare in magazin.

    RăspundețiȘtergere
  22. Am aceeasi parere, u te-ai bazat mai mult pe descrierea lucrurilor.

    RăspundețiȘtergere
  23. De fapt trebuie sa te bazezi mai mult pe sentimentele care le ai atunci cand esti cu persoana iubita intr-un loc minunat.

    RăspundețiȘtergere
  24. Mai ales fiind aceasta perioada a Craciunului, chiar daca cei doi s-au bucurat de fulgi de zapada, ar fi fost frumos acolo in magazin sa cante, sa se tachineze mai mult dar intr-un mod jucaus.

    RăspundețiȘtergere
  25. Sunt sigura ca ai pus suflet in lucrare si ti-a iesit, unele momente detaliate perfect, dar daca tot suntem in tema Craciunului si in perioada asta puteai sa iti faci personajele la fel ca pe tn, ca emotile provocate de Craciun :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Iar moment petrecut intre ei la acel dineu a fost cam scurt, mare parte ocupand cererea in casatorie a lui Nesie , dar totusi romantic 8->

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu mi-a palcut acolo ca erau iconjurati de traini sa spun asa, adica nu era o imagine calda a familiei lor.

    RăspundețiȘtergere
  28. straini*

    Iar pe parcursul povesti am observat ca acestia nu au vorbit de familia lor, in fond asta insemna Craciunul.

    RăspundețiȘtergere
  29. Era ceva mai bine daca cererea in casatorie a lui Nessie decurgea in cabana totusi, la o cana de ciocola calda langa focul semineului ar fi fost mult mai romantic.

    RăspundețiȘtergere
  30. @Intotdeauna singura.

    "intrageste"? ai facut orele de romana cu femeia de servici cumva?

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!