joi, decembrie 23, 2010

Spiridus01


May You Have A Merry Little Christmas

Mergeam pe strazile reci din Washington fara sa caut nimic anume. Era Ajunul Craciunului.Totul era plin de atmosfera sarbatorilor. Craciunul - perioada fericita a fiecarui an, perioada in care nimeni nu are griji, are doar cadouri, nimeni nu este suparat, este fericit pentru ca ninge, etc,etc, etc. Nu si eu…Pentru mine era o perioada ca oricare alta. O perioada in care eram tot singura, in care eram tot o ciudata, in care eram tot…eu.Ma plimbam printre mii de fete zambitoare la gandul unei vacante binemeritate de iarna, printre mii de zambete si rasete galagioase, intrebandu-ma ce se intampla cu lumea in perioada asta a anului? Unde era toata singuratatea si ciudatenia orasului care ma facea sa ma simt atat de bine de obicei?

Nu stiu ce ma facea sa am starea asta de spirit. Probabil faptul ca eram mereu singura pentru ca nu reuseam sa ii inteleg pe ceilalti. Niciodata nu am inteles de ce toata lumea era intr-o continua cautare de companie, de ce toti incercau sa le fie pe plac celorlalti. Eram o singuratica, si ma obisnuisem cu acest statut, mi-l asumasem si traiam cum el fara sa ma deranjeze, dar asemenea perioade trezeau intotdeauna in mine nostalgia a ceea ce as putea sa fiu, iar aceasta nostalgie ma speria pentru ca ma facea sa imi dau seama ca, poate, in interiorul meu imi doream sa fiu ca ceilalti, imi doream sa fiu placuta de cineva.

-Buna! Ma trezi un glas zgomotos din monologul meu interior.M-am intors pentru a o vedea pe Alice cu vesnica ei figura zambitoare si tepii ei dezordonati.

-Hey, Alice! I-am raspuns eu cu ceea ce in ideea mea era un zambet.

-Vii la petrecerea de Craciun, nu? Ma intreba ea entuziasmata.

-Petrecere de Craciun? Am intrebat eu debusolata.

Alice a afisat o grimasa de spiridus furios ceea ce m-a facut sa imi dau seama ca trebuia sa stiu de acea petrecere de Craciun.

-Aaaa, da! M-am prefacut eu ca imi amintesc.Acea petrecere de Craciun!

Alice era singura persoana careia incercam sa ii fac cat de putin pe plac, avand in vedere ca era singura persoana care vorbea cu mine ca si cu un om normal si care intelegea(sau incerca sa inteleaga) ca prefer sa am momentele mele de singuratate decat sa stau cu un grup de jucatori de fotbal cu bureti in loc de creier si niste foste majorete anorexice.

-Habar nu ai despre ce vorbesc, asa-i? Haide, Bella! E Craciunul, iesi si tu din tipare putin.

-Imi pare rau, Alice. Chiar as vrea sa vin dar…am altceva planificat! Am incercat eu sa mint cat mai plauzibil cu putinta. Fara succes…

-Cum ar fi? Sa stai si sa citesti vreo carte plictisitoare si sa te gandesti la viata de dupa moarte?

-Nu…si cartile mele nu sunt plictisitoare, sunt cele mai frumoase romane clasice. O sa ma relaxez putin. In plus nu vreau sa stau pe capul tau si al lui Jasper si stii ca nu prea ma inteleg bine cu altcineva.

-Fie… zise ea resemnata. Craciun Fericit, Bells!

Stiam ca o ranisem si nu imi placea asta, dar nu ar fi fost prea bine pentru ea sa imi vada fata mohorata toata seara de Craciun.

M-am asezat pe o banca, zgribulita de frig, cu mainile in buzunare. Incepuse sa ninga. Inca un aspect pe care “il iubeam” la Craciun. Fulgii mari cadeau si imi inghetau fata. Ma gandeam serios sa ma misc de pe banca aia pana nu raman lipita de ea, dar o alta prezenta mi-a atras atentia.

Un necunoscut se asezase pe banca exact langa mine si privea drept in fata de parca nici nu as fi fost acolo.Initial m-am speriat. Credeam ca este vreun student care si-a baut mintile si nu si-a dat seama unde s-a asezat asa ca am hotarat sa il ignor si sa plec, dar la o privire mai atenta am realizat ca ma inselasem. Individul era chiar atragator si departe de a fi beat. Avea un par saten cu nuante aurii, iar pielea lui era alba ca marmura, iar cand si-a intors privirea spre mine, albastrul intens al ochilor sai m-a facut sa ma holbez intr-un mod total nepoliticos.

-Buna! Imi zise el de parca ne cunosteam de o viata.

-Buna! I-am raspuns eu ezitanta.

-Stiu ca ti se pare dubios ca te salut asa, fara sa te cunosc, dar te-am vazut aici, singura, pe banca si ma intrebam de ce?

-Ce de ce?

-De ce cineva ar sta singur de Craciun. Imi raspunse el cu un zambet cald.

-Sa spunem ca nu sunt o adepta a Craciunului. I-am raspuns eu incercand sa ii evit privirea.Era ceva la el care ma facea…sa am incredere, iar asta imi dadea un sentiment de nesiguranta.

-Si cum se manifesta o pesoana care nu e “o adepta a Craciunului”?Adica, ce exact nu iti place la Craciun?

-Nu imi place entuziasmul asta al lumii. De parca toate grijile se evapora doar pentru ca exista un mosulet durduliu si rosu care ii face pe toti sa rada. Toata lumea incearca sa faca pe plac cat mai mult, toti se inteleg brusc bine…

-Viata nu mai e asa de interesanta…continua el.

-Cam asa ceva.

-Poate ca fac asta pentru ca simt nevoia sa se agate de ceva frumos. Mie personal mi se pare fascinant cum perioada asta poate sterge ranchiunile si diferentele dintre persoane. Cred ca asa ar trebui sa arate lumea in general, dar se pare ca tu nu te-ai simti bine intr-o astfel de lume.

-Ma faci sa ma simt precum Grinch, omul care a furat Craciunul, i-am raspuns eu putin jenata de prezenta lui.

-Nu cred ca Grinch e un nume potrivit pentru tine.

-Bella iti suna mai bine?

-Mult mai bine. Eu sunt Edward.

O liniste jenanta s-a asternut intre noi. Eram sigura ca acela avea sa fie sfarsitul conversatiei, dar dupa cateva minute el a inceput din nou:

-Gandeste-te ca daca nu ar fi fost Craciunul noi nu am fi vorbit acum.Nu as fi avut nicio scuza sa ma asez langa tine, iar discutia asta nu s-ar fi intamplat.

-Si as fi avut ceva de pierdut din asta?

-Poate…imi zise el pe un ton ce se voia degajat.

-Cum as putea sa aflu asta?

-Poate ai putea sa afli daca ai fi avut ceva de pierdut la o cafea? Asta desigur, daca esti “o adepta a cafelei”.

-Sa spunem ca ii raman fidela ceaiului, i-am replicat eu intrand in joc.

-Atunci ceai sa fie! Zise el ridicandu-se de pe banca si intinzandu-mi mana.

L-am prins de mana si m-am ridicat si eu, apoi am pornit spre o micuta cafenea din centru.

-Ar trebui sa iti zic Craciun Fericit, nu? Sau voi cei care nu sunteti adepti ai Craciunului aveti o urare speciala?

-Craciun Fericit e bine. I-am zis eu.

Am pornit amandoi spre acea cafenea discutand despre lucruri banale. Se pare ca imi incalcam regulile: incercam sa ma fac placuta de cineva, cautam companie lui si, deodata, Craciunul nu mi s-a mai parut ceva atat de insuportabil.Deodata nu mai eram o singuratica…

34 de comentarii:

  1. Exact asta inseamna sarbatoarea craciunului :))Asa cum Bella si Edward doi "adepti" ai Craciunului s-au cunoscut tocmai in aceasta zi :)) Singuratatea lor i-a apropriat iar spiritul Craciunului-exact cum a zis Edward- i-a adus impreuna :P eu oricum le urez tutor sarbatori fericite si la toate fetele succes :)

    RăspundețiȘtergere
  2. "nimeni nu este suparat, este fericit pentru ca ninge, etc,etc, etc."
    nu mai face asta. da o not atat de impersonala. mi-a placut mult ce a fost inate de "etc., etc." dar cu asta ai stricat-o, mi-ai spulberat orice sentimente imi trezise randurile tale.
    imi place ca ai scris corect. cred ca este cea mai corect scrisa lucrare de pana acum.
    ai zis de zapada, de craciun-deci ai fost in tema.
    cu exceptia acelei chestii de la inceput, cea cu "etc., etc.", mi-a placut mult.
    felicitari si bafta

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai restranse personajele aici :), nu ca asta ar fi o problema . E bun, doar ca eu nu as fi trecut atat de repede peste pasajul cu Alice , iar apropierea lor s-a facut prea automat. Totusi e ok :) .
    Merry Chritmas to you , too !

    Kisses !!!
    Dyana :*>:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. una dintre povestile mele preferate! multa bafta!

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc pentru comentarii, apreciez:)
    chestia aia cu etc, etc era chiar pentru a spulbera orice sentimente pentru ca ea zice toate lucrurile de la inceput intr-o maniera sarcastica.(:
    multumesc, si sarbatori fericite tuturor!:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Mie una sincer,nu prea imi place lucrarea ta.
    Mi se pare intr-un fel ciudata.Toata povestea este bazata doar pe faptul ca Bella uraste Craciunul si Edward o intalneste pe strada.
    Ceva mai multa creativitate pozitiva ar fi mers mult mai bine;)
    Bafta;)

    RăspundețiȘtergere
  7. M-a cam speriat inceputul acela pesimist.
    Discutia dintre Bella si Alice a fost mult prea banala iar din dialogul lor se intelegea ca Bellei nu ii pasa de loc de petrecere sau de sentimentele lui Alice ca si cum ar fi fost 2 prietene mai indepartate.Apoi brusc Bella se invinovateste ca a ranit-o pe Alice.Ar fi fost mai bine daca strecurai si in dialogul lor putina parere de rau si mai multa prietenie intre cele doua.
    Finalul a schimbat totul.Dintr-o Bella pesimista ai ajuns la una ce tinde spre optimism.
    Asta mi-a placut enorm!
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  8. E simplu si foarte frumos ! Sincer :) ...
    E frumoasa ideea cum un suflet pereche iti poate schimba viata si conceptiile despre un lucru anume..

    RăspundețiȘtergere
  9. Aaa. Mai am inca ceva de adaugat.. imi place faptul ca Edward din povestea ta pastreaza ironia personajului original.
    Tot timpul mi'a placut sarcasmul lui si felul cum spunea Bella ca isi dadea ochii peste cap. :)) <3

    RăspundețiȘtergere
  10. @loredana: acum ca ai spus de edward, am mai citit si eu inca o data paragraful.
    si m-emi place atitudinea lui

    RăspundețiȘtergere
  11. Aceea este singura parte care mi-a placut si mie.Si mie mi-a placut atitudinea lui Edward.

    RăspundețiȘtergere
  12. desi e putin mai "tupiest" decat edward original.
    si ed din povestea asta e un tip care chiar stie cum sa te faca sa-l vrei.

    RăspundețiȘtergere
  13. si, sa recunoastem. e pacat ca nu prea exista tipi care sa se descurce atat de bine intr-o conversatie

    RăspundețiȘtergere
  14. Da, probabil de aceea multe lucrari au aparut fiind in prim-plan personajul masculin cu aceasta atitudine, se pare ca simtim lipsa unor astfel de personaje in viata reala :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Dar oricum fetele sunt mult mai descurcarete :))

    RăspundețiȘtergere
  16. :))...Intotdeauna fetele s-au descurcat mai bine din toate punctele de vedere;)).Ma rog cu exceptia unora;))
    Chiar ca ducem cu desavarsire lipsa de aceste personaje in viata reala.

    RăspundețiȘtergere
  17. Astazi mi-am facut timp si am citit mult mai bine lucrarea ta.Am inteles care a fost de fapt mesajul tau,de fapt.
    Mi-a placut ultima parte dintre jocul de cuvinte dintre Bella si Edward.Cu ocazia apropierii celor doi chiar in seara de Ajun,o face totusi pe Bella,incet incet sa-si schimbe parerea despre Sarbatorile de Iarna.
    Motivul,pentru care ea ura aceste sarbatori,este acela ca nu avea pe cineva care sa o iubeasca.

    RăspundețiȘtergere
  18. Chiar acesta a fost mesajul Craciunului. Craciunul inseamna familie, bucurie, reunire, probabil cand toata familia, toate rudele sunt impreuna, Craciunul mai inseamna iubirea, toate astea de Craciun se intampla, in cazul acesta Bella si Edward 2 "adepti" ai Craciunului, ce li s-au unit destinele in noaptea de ajun, aratandu-le minunea ce are loc in acesta perioada :X

    RăspundețiȘtergere
  19. Dap,exact.Ultima parte,paraca a trezit in mine un sentiment de bucurie si probabil si Bellei i s-a intamplat acelasi lucru,cand l-a vazut pe acel strain ca vorbeste cu ea fara sa o cunoasca.
    Prea putini baieti fac lucruri de genul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  20. Mda stiu, si merita acest one-shot sa fie pe podium deoarece e printre preferatele mele ;;)

    RăspundețiȘtergere
  21. Spiridus01, ai putea continua un fic pe seama acestei idei. Sa-si continue viata lor , deoarece sunt curioasa ce s-a intamplat la acea intalnire a lor :).

    RăspundețiȘtergere
  22. hmm:-?daca o sa imi vina vreo idee o sa continui dupa ce termin ficul actual:D
    multumesc pentru aprecieri.ma bucur ca v-a placut>:D<

    RăspundețiȘtergere
  23. daca imi vine vreo idee poate o sa continui:) dar asta dupa ce termin ficul actual.
    mersi pentru aprecieri. ma bucur ca v-a [placut>:D<

    RăspundețiȘtergere
  24. Si eu sunt tare curioasa ce s-a intamplat dupa aceea intalnire.
    Ar fi totusi pacata daca nu ai continua-o.

    RăspundețiȘtergere
  25. Atitudinea lui Edward m-a atras in acest One-shot chiar ai surpins bine emotile si a avut un farmec aparte.

    RăspundețiȘtergere
  26. Sincer ca cand am citit orima oara discutia dintre ei doi , credeam ca iar se indragostesc pac -pac pe loc , nu ca as avea o problema cu Ed si Bells.
    MI se pare ca e umpic filozofica povestea , mai ales dialogul , imi place. Uneori chiar avem nevoie de o persoana care sa ne arate ca nu intotdeauna trebuie sa fim singuri .
    Cum au mai zis si alte persoane , cam lipsit de sentimente dialogul dintre ea si Alice .
    Oricum cand am citit inceputul nu ma gandeam ca asa o sa se intample . Chiar mi se pare destul de original ficul ./
    Insa nu mi-a placut repetitia acolo : etc , etc - plus ca puteai sa pui o singura data si sa scrii cuvantul intreg , era mai estetic si suna mai bine in opinia mea .
    Ar fi frumos sa continui dar sa lasi si asa , mie personal mi se pare care un farmec aparte asa povestea , adica noi nu vom sti ce s-a intamplat intre ei . Plus daca o continui parerea me ar fi sa nu grabesti actiunea .. adica sa ii cuplezi imediat .. oricum asta este alegerea ta deci nu ma bag.
    Oricum ai descris foarte bine sentimentele ,a fost ceva diferit fata de ce am citit , foarte frumos .

    RăspundețiȘtergere
  27. Plus ca povestea ta este amuzanta , are ceva care te face sa razi . Cred ca e umpic mai serioasa decat altele , dar pur si simplu ai prezente toate elementele Craciunului si chiar mi-a placut cum a intrat Edward in scena , iar acel dialog a fost superb .

    RăspundețiȘtergere
  28. stiu ca trebuia sa scriu mai mult la dialogul alice-bella, mai voiam sa scriu si la edward-bella, dar era limita de spatiu si oricum mai taiasem din text:D> ma bucur ca ti-a placut oricum!

    RăspundețiȘtergere
  29. Dar totusi prezenta lui Alice inacest one-shot nu a avut niciun efect, adica a fost prezenta doar intr-o secventa sa zic si nu prea a influentat nimic, macar daca iesea ceva dupa urma veniri ei la Bella.

    RăspundețiȘtergere
  30. Probabil ai bagat-o pentru a mai scrie ceva in plus si a mai lungi povestea, dar ce s-a intamplat dupa mi-a placut :D Atunci cu Edward mi-am dat seama ca va iesi ceva si ciudat a fost ca tocmai Craciunul ia adus impreuna, sarbatoarea care ii enerva pe amandoi :X:X

    RăspundețiȘtergere
  31. Sincer mie mi se pare ca dialogul cu Alice unul care arata ca pana la urma Bella, chiar daca tine la Alice nu suporta acele dulceagarii de Craciun , este pur si simplu reticienta la orice forma de socializare pana cand intalneste o persaoana care ii arata farmecul Craciunului , adica pana la urma trebuie luata incetul cu incetul , adica nu ii baga o petrecere pe gat ca Alice .
    Nu stiu asa vad eu ce ai scris , acum nu stiu daca tu nu ai vrut sa zici cu totul altceva , dar de'asta iubim noi povestile ca ne lasa sa ne imaginam ce dorim .

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!